Spania şi Portugalia se alătură eforturilor înternaționale de preluare a migranților

Spania şi Portugalia vor prelua fiecare câte 50 de migranţi din cei 450 aflaţi în apele italiene.

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a anunţat duminică seara că Spania şi Portugalia vor prelua fiecare câte 50 de migranţi din cei 450 aflaţi în apele italiene, urmând exemplul Franţei, Maltei şi Germaniei, transmite AFP. 'Spania şi Portugalia vor prelua fiecare 50 de migranţi, cum au făcut deja Franţa, Germania şi Malta', a scris Conte, pe contul său de Twitter.

Anterior, în cursul zilei de duminică, Germania a precizat că a acceptat solicitarea Italiei de a prelua 50 din cei 450 de migranţi. 'Aceasta reprezintă solidaritatea şi responsabilitatea pe care le-am cerut mereu Europei şi care acum, după rezultatele obţinute la ultimul consiliu european, încep să devină realitate', a reacţionat Conte, după anunţul Berlinului.

'Să continuăm pe acest drum, cu fermitate şi respect pentru drepturile omului', a încheiat premierul italian. Sâmbătă, Franţa şi Malta au anunţat că acceptă să preia fiecare 50 de migranţi.

Migranți din Libia

O ambarcaţiune de lemn cu 450 de migranţi la bord plecaţi din Libia a fost reperată vineri în zori în apele internaţionale, în zona de intervenţie malteză. Printr-o serie de mesaje, e-mailuri şi convorbiri telefonice între autorităţile celor două ţări, Roma a încercat să plaseze Maltei responsabilitatea în cazul acestor migranţi. Malta a replicat afirmând că ambarcaţiunea era mai aproape de insula italiană Lampedusa decât de teritoriul său şi subliniind că migranţii nu doreau ajutor maltez, ci continuarea călătoriei lor spre Italia.

De sâmbătă dimineaţa, cele două nave militare, pe care migranţii au fost transbordaţi, sunt aproape de coasta Siciliei în aşteptarea unei soluţii finale care ar putea fi găsită curând după acordul celor cinci ţări de a prelua 250 de migranţi. Circa 30 de persoane în total, în principal femei şi copii, au fost deja debarcate pentru motive medicale. Conform unor surse apropiate premierului Conte, citate de agenţia AGI, acesta ar fi decis să autorizeze debarcarea tuturor femeilor şi copiilor de la bordul celor două nave.

Vezi: Planuri privind migranţii: Reuniune importantă la Innsbruck


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel