SpaceX va lansa pe orbită un nou grup de sateliți Starlink

SpaceX va lansa pe orbită un nou grup de sateliți Starlink / Foto: Pixabay, de PIRO4D
SpaceX va lansa pe orbită un nou grup de sateliți Starlink / Foto: Pixabay, de PIRO4D

SpaceX a anunțat că va lansa pe orbită un nou grup de sateliți Starlink

Vehiculul de lansare Falcon 9 se va lansa joi pe orbită cu un alt lot de 53 de mini-sateliți pentru a completa constelația orbitală a rețelei globale de acoperire a internetului Starlink, a spus SpaceX.

Lansarea este programată să aibă loc joi, 2 februarie, de la Kennedy Space Center Launch Complex 39A din Cape Canaveral, Florida, scrie space.com. La 1 oră și 9 minute după lansarea rachetei, sateliții Starlink ar trebui să se separe de a doua etapă a acesteia și să intre pe orbita obișnuită.

SpaceX a lansat deja peste 3.800 de sateliți Starlink

Aceasta va fi cea de-a 72-a lansare a unui grup de sateliți de Internet pe orbită din mai 2019, ca parte a proiectului Starlink, și a patra din acest an. SpaceX a lansat deja peste 3.800 de sateliți Starlink. Unii dintre ei au eșuat sau au ieșit de pe orbită. Peste 3.500 de mii de dispozitive rămân pe orbită în stare de funcționare.

Între timp, prima treaptă reutilizabilă a vehiculului de lansare, care este deja în uz pentru a cincea oară, va trebui să facă o aterizare verticală controlată pe platforma de drone offshore A Shortfall of Gravitas, situată în Atlantic, la aproximativ 660 km de site-ul de lansare, la aproximativ nouă minute după lansare.

Serviciile sateliților Starlink, folosite și de armata americană

Compania este în prezent cel mai mare operator de satelit din lume. Internetul de la Starlink este disponibil pentru utilizatorii din 45 de țări, inclusiv America de Nord, Europa, Orientul Îndepărtat și Australia. Potrivit Pentagonului, serviciile acestor sateliți sunt utilizate în mod activ și de armata americană.

În viitor, SpaceX intenționează să desfășoare o constelație orbitală de 12 mii de nave spațiale (și mai târziu - de 30 de mii) pentru a crea o rețea la scară largă care va oferi locuitorilor Pământului acces la internet oriunde în lume. Investiția totală a proiectului este estimată la 10 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel