Şova: Cei şase judecători ai CCR au comis o infracţiune

dan_sova
dan_sova

 Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Dan Şova, îi acuză pe judecătorii Curţii Constituţionale care s-au pronunţat pentru invalidarea referendumulu că ar fi comis o infracţiune întrucât aceştia nu au ţinut cont de "probele" aduse de Guvern, anume cifrele pe care Executivul le-a înaintat CCR.

Într-o intervenție la RTV, Dan Şova, a declarat  că judecătorii CCR care au considerat că Traian Băsescu treuie să se întoarcă la cotroceni, deoarece la referendumul din iulie nu a fost atins cvorumul, se fac vinovaţi de o "infracţiune".

 "Cei şase judecători au comis o infracţiune pentru că au refuzat să ţină cont de cifrele date de Guvern şi nicio lege nu îţi permite ţie ca magistrat să nu ţii cont. Această decizie e pronunţată cu încălcarea flagrantă a legislaţiei europene şi au făcut-o cu nonşalanţă cei şase judecători ştiind că deciziile CCR nu pot fi atacate la Curtea de la Luxemburg. De asemenea, această decizie e pronunţată în condiţiile în care au refuzat să ţină cont inclusiv de datele provizorii de la Institutul Naţional de Statistică", a precizat Şova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel