Soros, bombă. Posibile motive ale amenințării cu moartea

George Soros
George Soros

Fundaţia George Soros a denunţat marţi 'retorica urii' care domină politica americană, după ce a fost găsit un pachet suspect la locuinţa miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului.

'Politica urii care domină discursul nostru de astăzi în SUA şi în multe alte ţări din lume alimentează extremismul şi violenţa', se arată într-un comunicat transmis de Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă. 'În acest climat al fricii, al neadevărurilor şi al ascensiunii autoritarismului, simplul fapt de a-ţi exprima opinii poate atrage ameninţări cu moartea', se precizează în comunicat. Comunicatul a fost transmis după ce poliţia a fost chemată luni la locuinţa filantropului american de origine ungară din Bedford, la circa 80 de kilometri nord de Manhattan, în contextul în care în cutia poştală a fost găsit un 'pachet suspect'. 'Un angajat al reşedinţei a deschis pachetul, dezvăluind ceea ce părea să fie un dispozitiv exploziv', a precizat poliţia din Bedford, adăugând că angajatul 'a dus pachetul într-o zonă împădurită' înainte de a suna la poliţie. O sursă anonimă din cadrul poliţiei ar fi declarat pentru New York Times că o echipă specială 'a detonat proactiv' dispozitivul.

Anchetă extinsă pentru elucidarea cazului

Poliţia a mai transmis că a deschis o 'anchetă extinsă' şi că acest caz a fost transferat departamentului antitero din cadrul FBI. George Soros, un susţinător al cauzelor de stânga, a devenit ţinta atacurilor verbale ale conservatorilor de extremă-dreapta din SUA şi din Ungaria sa nativă. La începutul lunii octombrie, preşedintele american Donald Trump a susţinut fără să ofere dovezi că femeile care au încolţit un senator republican într-un lift pentru a protesta împotriva numirii judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă au fost 'plătite de Soros şi de alţii'. Mai recent, congresmanul republican Matt Gaetz a speculat pe Twitter că Soros plăteşte femei şi copii din America Centrală pentru a participa la o caravană a migranţilor care se îndreaptă spre SUA. Fundaţia pentru o Societate Deschisă a negat că finanţează caravana, iar congresmanul a dat ulterior înapoi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel