Sorin Oprescu vrea un drum expres subteran de 14 km, spre A1

Sorin Oprescu şi-a propus construirea unui drum expres subteran lung de 14 kilometri. Şoseaua ar urma să lege capitala de Autostrada Bucureşti-Piteşti.

Ideea unui drum expres care să lege Autostrada Bucureşti-Piteşti de Autostrada Soarelui nu e nouă. Primăria chiar a început construcţia unui pod şi a făcut exproprieri în zona Lacului Morii. Lucrările au fost însă blocate în instanţă. Soluţia pentru deblocarea situaţiei ar putea fi un tunel, informează TVR.

Tunelul va coborî la o adâncime de 17 metri şi va merge pe lângă Lacul Morii. Pentru a ajunge la autostradă, şoseaua expres va trebui să treacă pe sub linia de centură.

CITEȘTE ȘI: Andrei Chiliman infirmă afirmația lui Sorin Oprescu privind terenul pentru Hala Matache

Primarul Capitalei susţine că investiţia nu va fi cu mult mai mare faţă de un drum la suprafaţă. Acesta ar fi costat 138 de milioane de euro. Mare parte din bani s-ar fi dus pe exproprieri. Ar fi trebuit cumpărate 40 de hectare de teren.

Organizaţiile pentru protecţia mediului susţin că vor contesta în instanţă şi această nouă variantă.

Studiile primăriei arată că noua şosea ar prelua două treimi din traficul de pe Iuliu Maniu, una dintre cele mai aglomerate artere din Capitală.

Municipalitatea nu a lansat un termen în care viitorul tunel ar fi gata. Spre exemplu, pentru realizarea pasajului subteran din Băneasa, care este de 25 de ori mai scurt, constructorii au avut nevoie de un an şi jumătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel