Andrei Chiliman infirmă afirmația lui Sorin Oprescu privind terenul pentru Hala Matache

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, infirmă cele declarate de către  primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, referitoare la terenul stabilit pentru reconstrucția Halei Matache, precizând, totodată, că   .

"Afirmația primarului general, Sorin Oprescu, din interviul acordat Hotnews.ro, potrivit căreia terenul pe care Primăria Capitalei intenționează să reconstruiască Hala Matache ar fi concesionat, este un neadevăr. Terenul în cauză, parte a Pieței Matache, nu este concesionat, pe el fiind amplasate construcții pentru desfășurarea activităților comerciale. Acestea au fost ridicate în anul 2007 de Administrația Piețelelor din Sectorul 1, în cadrul proiectului de modernizare a Pieței Matache, finanțarea lucrărilor fiind asigurată printr-un contract de împrumut pe o durată de 20 de ani, încheiat de această instituție cu Banca Comercială Română", se arată într-un punct de vedere trimis de Primăria sector 1, pentru hotnews.ro.

Reprezentanții instituției spun că sunt de acord să dea Primăriei Capitalei terenul, condiția fiind aceea ca împrumutul luat în 2007 să fie preluat de Primăria Generală a Municipiulu București.

De altfel, Andrei Chiliman susține că îi acordă tot sprijinul primarului general pentru reconstrucția Halei Matache, reproșându-i însă acestuia că înainte de demolarea monumentului istoric, "nu a găsit timpul necesar unei dezbateri aplicate cu Primăria Sectorului 1" pe acest subiect.

 Sorin Oprescu: Terenul pentru Hala Matache, concesionat de Primăria sector 1

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel