Sorin Oprescu: Terenul pentru Hala Matache, concesionat de Primăria sector 1

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, într-un interviu acordat HotNews, că nu mai are unde să reconstruiască Hala Matache, întrucât terenul stabilit a fost concesionat de Primaria sectorului 1 unui investitor privat, care l-a pus gaj la bancă.

"La Hala Matache am găsit unul-doi oameni care vor să o reconstruiască pe banii lor. I-am chemat, le-am explicat, după care am aflat că terenul pe care voiam să reconstruim hala a fost dat, în concesiune, de Primăria sectorului 1. Mai mult decât atât, primarul sectorului1, Andrei Chiliman, mi-a spus că cel care a concesionat terenul l-a pus gaj la bancă. L-am rugat ca, până la sfârșitul anului 2014, să rezolve. Acum, grija mea este să mai vrea investitorii pe care i-am găsit să reconstruiască hala. Vom încerca să găsim o soluție", a spus Sorin Oprescu.

Terenul pe care Primăria Capitalei stabilise să reconstruiască Hala Matache se află cu circa 50 de metri mai în spate față de amplasamentul inițial.

Hala Matache era monument istoric, fiind construită în 1887. În luna martie a anului 2013, clădirea a fost demolată pentru lărgirea străzii Buzești.

Oprescu, la inaugurarea tronsonului Buzești-Berzei: Doi ani și opt luni l-am așteptat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel