Oprescu, la inaugurarea tronsonului Buzești-Berzei: Doi ani și opt luni l-am așteptat

Veste bună pentru bucureșteni: începând de duminică după-amiază, se poate circula pe tronsonul Buzeşti-Berzei al noului Bulevard Uranus - care va face legătura între nordul şi sudul Capitalei. Prezent la inaugurarea primului tronson al Bulevardului Uranus, Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că "l-a așteptat de de doi ani și opt luni".

"De astăzi puteți traversa orasul pe noul bulevard BUZEȘTI-BERZEI-URANUS. Primul tronson, de la Piața Victoriei la Vasile Pârvan, e gata. Am promis că voi realiza acest proiect sș m-am ținut de cuvânt, în ciuda tuturor celor care s-au opus sau se opun modernizării Bucureștiului. Șoferii bucureșteni, și nu numai, vor vedea singuri care este utilitatea acestui drum și tot ei vor putea să aprecieze descongestionarea traficului din această zonă. Noul bulevard va permite traversarea acestei zone în doar câteva minute, reprezentand o alternativă la Calea Victoriei, bulevardul Lascăr Catargiu și bulevardul Magheru", a explicat Sorin Oprescu.

„Doi ani și opt luni l-am așteptat, l-am împărțit pe tronsoane pentru a putea merge mai repede, dar din punct de vedere al hotărârilor judecătorești a trebuit să oprim lucrările. Îmi cer scuze față de locuitorii noștri pentru că au trecut printr-o serie întreagă de vicisitudini, acum s-au terminat”, a spus Sorin Oprescu, citează Digi 24.

Însă, tronsonul Buzeşti-Berzei rămâne subiect de dispută între municipalitate şi ONG-uri, mai ales că,  potrivit unei sentințe a Tribunalului București, care nu este definitivă, autorizația de construire a bulevardului este ilegală.

Lucrările la acest tronson au necesitat, în martie 2013, demolarea Halei Matache, o măsură controverstă, în condițiile în care construcția a fost considerată monument istoric. Dacă, la recurs, judecătorii vor obliga municipalitatea să reamplaseze clădirea pe locul inițial, ea va fi poziționată chiar în mijlocul bulevardurlui.

„Ar fi o aberaţie, iar cine ar hotărî în felul ăsta să o execute el şi o să-şi primească pedeapsa de la cetăţeni”, a declarat Sorin Oprescu, care a dat asigurări că "așa cum ne-am luat angajamentul, Hala Matache va fi reconstruită printr-un parteneriat public privat, păstrându-se forma și volumul pe care această clădire le-a avut în anii '30."

Bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus va repezenta o alternativă pentru Calea Victoriei şi bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru şi Dimitrie Cantemir. Şoseaua va avea câte două benzi pe sens și piste pentru bicilciști, însă proiectul prevede inclusiv şi modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului şi trotuarelor, înlocuirea, protejarea şi modernizarea reţelei de canalizare şi a reţelelor alimentare cu apă, dar şi lucrări de realizare a iluminatului public.

Tronsonul inaugurat duminică reprezintă doar o etapă a proiectului, celelalte două fiind tronsonul Vasile Pârvan - Piaţa George Coşbuc și Piaţa George Coşbuc - Gara Progresul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel