Renunţare la ora de vară: Milioane de europeni au răspuns la sondaj

Sebastian Florea / 17 aug 2018 / 20:35 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Sondajul online lansat de UE privind posibila renunţare la ora de vară a înregistrat 4,6 milioane de răspunsuri.

Sondajul online lansată de Uniunea Europeană privind menţinerea sau renunţarea la practica trecerii la ora de vară a înregistrat 4,6 milioane de răspunsuri înainte de închiderea sa joi seara, a precizat vineri Comisia Europeană, potrivit dpa.

Milioane de europeni s-au pronunţat, prin intermediul sondajului, asupra eventualei sistări a practicii orei de vară, când ceasurile sunt date înainte cu o oră din martie până în octombrie, în scopul adaptării la schimbarea anotimpurilor şi sincronizarea cu orarele de vară.

Rezultatele, luna următoare

La solicitarea Parlamentului European, Comisia Europeană a iniţiat acest sondaj, care a demarat la 4 iulie, ca parte dintr-o evaluare mai largă a practicii orei de vară.

Rezultatele nu au fost făcute încă publice, însă Comisia Europeană a precizat, într-o declaraţie publicată vineri, că un raport va fi difuzat ''în săptămânile care urmează''. Deşi nu are statut de referendum, rezultatul sondajului ar putea sta la baza iniţiativelor necesare pentru a adopta o schimbare a legii. În acest caz, Parlamentul European şi statele membre UE vor trebui să-şi dea acordul în ceea ce priveşte reforma finală.

Vezi și: Comisia europeană, avertisment pentru România
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25