Șoferii, în pericol. Drumarii: Situaţia a scăpat de sub control

Drumarii atrag atenţia că animalele sălbatice care pătrund pe şosele, punând în pericol siguranţa circulaţiei, reprezentând o problemă reală în judeţul Sibiu, unde situaţia a scăpat de sub control.

Afirmaţia a fost făcută vineri de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, Robert Elekes, după ce în seara precedentă un urs a traversat curtea unui centru de întreţinere drumuri unde se aflau zece angajaţi, apoi a fost lovit de un TIR pe autostrada A1, în dreptul oraşului Sălişte.

"Aseară in jurul orei 21.30 am avut parte de un incident similar în Centrul de Întreţinere şi Coordonare Sălişte. Un urs de mari dimensiuni a intrat în curtea noastră, a traversat-o şi a ieşit pe autostradă, unde a fost lovit de un TIR. Camionul a suferit avarii, dar ursul se pare ca nu a păţit mare lucru şi a fugit în direcţia oraşului Sălişte. Mai grav este că în curtea CIC, unde se află şi sediul Poliţiei Autostrăzi, erau în jur de 10 persone, dar din fericire cei mai mulţi nici nu au observat ce s-a întâmplat", a declarat Elekes.

Reprezentantul DRDP Braşov recunoaşte că nici gardurile electrice nu mai pot împiedica urşii să traverseze autostrada A1, în judeţul Sibiu.

"Situaţia pare scăpată de sub control"

"Acesta este şi apelul nostru: este clar că în judeţul Sibiu este o problemă cu animalele sălbatice, iar situaţia pare scăpată de sub control. Suntem deja în faza în care nişte garduri electrice nu rezolvă situaţia. Trebuie găsite soluţii la sursă, adică animalele trebuie ţinute în păduri de către administratorii fondurilor de vânătoare. Ursul de aseară a pătruns pe corpul autostrăzii prin nodul Sălişte, folosind bretelele de acces unde oricum nu vor exista garduri niciodată", a mai precizat Robert Elekes.

Joi seara, trei urşi au traversat drumurile din Sibiu: un urs a traversat A1, la Sălişte, alţi doi, Drumul Naţional 7, la Boiţa. Cei doi urşi de la Boiţa au fost loviţi de două autoturisme şi un autocar. În urma impactului de pe DN7, unul dintre cei doi urşi a murit. Maşinile, autocarul şi TIR-ul care au lovit urşii au suferi avarii, însă nu au fost persoane rănite, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

De la începutul anului şi până în prezent, pe A1, în judeţul Sibiu, au fost omorâţi de maşini trei urşi, iar un al patrulea a fost lovit, dar a reuşit să scape. Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a declarat la mijlocul lunii octombrie că sunt prea mulţi urşi în România, peste 6.000, ceea ce reprezintă o problemă, iar aceasta ar trebui rezolvată de Ministerul Mediului, singurul care poate decide dacă un exemplar din această specie poate fi împuşcat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel