Societăți cu acțiuni la purtător. Proiectul de interzicere, susținut de PNL

Biroul Executiv al PNL decis luni să susţină proiectul privind interzicerea funcţionării societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător, a anunţat vicepreşedintele liberal Florin Roman, menţionând că a propus ca acest proiect să se dezbată în procedură de urgenţă. 

"Atâta timp cât în România funcţionează societăţi comerciale cu acţiuni la purtător, orice declaraţie de avere sau de interese, cum e a domnului Liviu Dragnea, nu rămâne decât o glumă proastă. Am prezentat colegilor proiectul de lege prin care interzicem funcţionarea societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător pe teritoriul României. Am solicitat procedură de urgenţă şi am justificat cu economiile care pot fi aduse la bugetul de stat. (...) Azi, Biroul Executiv a luat decizia ca acest proiect să aibă susţinerea PNL", a declarat deputatul Florin Roman, după şedinţa conducerii PNL. 

Conform lui Roman, acest proiect este similar celui german. "Aşa cum ştiţi, legislaţia germană interzice încă de anul trecut existenţa societăţilor comerciale cu acţiuni la purtător, plecând de la lipsa de transparenţă, plecând de la indicii privind susţinerea finanţării terorismului şi de la ideea de a reduce efectele spălării banilor", a adăugat Roman. 

El a spus că salută declaraţia preşedintelui PSD Liviu Dragnea, care a apreciat că proiectul este bun, însă a precizat că nu are încredere în acesta. 

"Salut şi declaraţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a spus că este vorba de un proiect bun. Din păcate, nu am încredere în domnia sa. S-au mai întâmplat şi alte lucruri când una a spus şi alta a făcut. Nu cred că parlamentarii domniei sale vor asculta de domnul preşedinte Liviu Dragnea, nu cred că parlamentarii PSD vor vota acest proiect de lege, aşa cum le-a cerut Liviu Dragnea, având în vedere că, aşa cum se vede în spaţiul public, PSD este în flăcări şi nu din cauza caniculei", a susţinut Florin Roman, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel