Surpriza socialiștilor: îl susțin pe candidatul PPE, Juncker

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Grupul socialiștilor (centru-stânga) din Uniunea Europeană a anunțat, marți, că îl susține pe rivalul Jean-Claude Juncker (centru-dreapta), candidatul PPE la președinția Comisiei Europene.

Schimbarea este un majoră, după ce în urmă cu numai 24 de ore liderii socialiști spuneau că vor lucra în paralel pentru sprijinirea propriului canidat, germanul Martin Schulz.

"Nu există niciun motiv pentru ca Consiliul European să întârzie procesul", a spus liderul grupului socialist din legislativul la final de mandat, Hannes Swoboda, adăugând că "a venit timpul ca forțelor proeuropene să li se dea o șansă să răspundă preocupărilor alegătorilor" printr-un program detaliat de muncă pentru următorii cinci ani.

"PPE, în ciuda unor pierderi substanțiale, rămâne cel mai mare grup din PE. Candidatul său pentru președinția Comisiei are dreptul clar de a începe negocierile pentru a încerca să formeze o majoritate în PE", a adăugat, marți, Swoboda.

Decizia primelor două grupuri din Parlamentul European, PPE și S&D, care adună împreună peste 400 de mandate, de a-i permite lui Juncker să înceapă negocierile pentru a obține o majoritate care să-l susțină pune presiune imensă pe prim-miniștrii întruniți marți la Bruxelles. 

Britanicul David Cameron și ungurul Viktor Orban nu îl susțin pe Juncker și vor să blocheze candidatura luxemburghezului.

Citește și: Jocuri de culise pentru o mega-surpriză. Candidatul PPE riscă să rămână pe tușă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel