SNAP, mesaj către Poliția Română: Opriți linșajul! Carmen Dan a fost singura care a răspuns, dar s-a dus

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) a lansat un apel în scandalul Cristian Boureanu: "Opriți linșajul mediatic la adresa polițistului Ovidiu Andrei!". Mesajul este adresat conducerii Poliției Române.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) a spus că singura poziție a unui reprezentant al MAI a fost cea a ministrului Carmen Dan de a-l apăra pe cel ce slujește legea și MAI., "dar s-a dus...".

"Tocmai s-a jucat pe scena politică ultimul act în piesa cu cei mai mulți spectatori, 20 de milioane de români. Însă „piesa" care a stârnit revoltă, la care întreaga Românie a vibrat, este cea în care protagoniști sunt un fost demnitar și un AGENT al POLIȚIEI ROMÂNE, agent principal Andrei Ovidiu, piesă care încă se joacă pe toate canalele mass-media.

Deși toți polițiștii din România și întreaga societate civilă au apreciat conduita profesională și curajul polițistului în interacțiunea sa cu Cristian Boureanu, totuși asistăm la un linșaj prin care un angajat al Poliției Române, colegul nostru Andrei Ovidiu, este "disecat" de diverse persoane devenite peste noapte experți în legislație, psihologi, deghizați în judecători ai unei cauze aflate în anchetă.

Domnilor conducători ai Poliției Române și M.A.I., știți că anumiți jurnaliști au pe masă la dezbaterile televizate copii dupa dosarul parchetului - Boureanu vs agent Andrei Ovidiu și de asemeanea fișa postului polițistului?

(w670)

După episodul în care procurorul șef al DNA a fost înregistrat, realizăm cât de vulnerabilă este evaluarea corectă a polițistului în raport cu cel care l-a ultragiat, câtă vreme accesul la informațiile (clasificate) din dosar este „la liber". În tot acest timp în care apărătorii ultragiatorului Cristian Boureanu au invadat canalele mass-media, agentul nostru nu se poate apăra, în timp ce imaginea sa și a instituției este terfelită iar numele său este pomenit fără reținere.

Singura poziție a unui reprezentant al MAI a fost cea a ministrului Carmen Dan, după apariția comunicatului S.N.A.P., de a-l apăra pe cel ce slujește legea și M.A.I., dar s-a dus ...

Știți în ce situație se află în acest moment colegul nostru, care-i starea sănătății sale? Sau... ce credeți că trăiește în aceste momente familia sa, ce răspunsuri să-i ofere fiului său care își vede tatăl zi de zi la televizor, ba lovit de un nemernic, ba comentat și jignit de câte un avid de audiență?

La o analiză atentă coroborată cu neajunsurile cu care agenții de poliție se confruntă, M.A.I. se face responsabil în mare parte de evenimentul petrecut în seara fatidică, filmat cu telefoanele.

În persoana polițistului Andrei Ovidiu se regăsesc toți agenții din stradă, iar genunchiul sub centură pe care l-a încasat colegul nostru, ne doare pe toți și da, este cel mai potrivit simbol pentru poziția pe care l-ați așezat pe Agentul de Poliție din România.

De multe ori în activitatea lor, agenții de poliție sunt nevoiți să se „orienteze", din lipsa procedurilor pe care IGPR ar trebui să le elaboreze în cel mai complex proiect, care să-i ofere polițistului instrumentul legal de procedură pentru absolut orice situație și să-l asigure că nu va fi tras la răpundere pentru punerea în aplicare.

Orice agent are nevoie de timp, sală și instructaj pentru pregătire fizică. Numărul orelor lipsă de autoapărare ale agenților sunt direct proporționale cu așteptările când vine vorba de reacția lor în situații complicate.

ULTRAJUL înseamnă "cartoful fierbinte" pentru orice Secție sau IPJ, mai ales când e vorba despre AGENT! În ce țară un polițist este lovit și înjurat în fața altor colegi, fără să fie folosită arma din dotare? Unde-i echitatea când unui polițist, după 10 ani de activitate în stradă, cu risc ridicat (amintindu-ne de toți colegii omorâți), i se mărește salariul cu 35 de lei?

Polițiștii au ajuns să-și distribuie atenția către telefonul mobil cu care filmează în timp ce-și desfășoară activitatea, pentru a fi crezuți!

Polițistul are nevoie de martor!!!! Unde-ați mai auzit despre astfel de absurdități?

Postura în care se află polițistul român a fost mult discutată și în S.U.A. după ce filmarea în care apare agentul Andrei Ovidiu a fost postată de către un site american. Filmarea a strâns peste 5 milioane de vizionări iar concluzia generală este de stupoare câtă vreme polițiștii americani au un Statut care nu-i umilește așa cum se întâmplă în România.

Priviți domnilor șefi din IGPR, cum circulă o petiție online în sprijinul politistului Andrei Ovidiu semnată de peste 25 de mii de români indignați de tratamentul de care are parte colegul nostru.

Este el, același polițist care ținea prima pagină în presă după ce a ajutat la venirea pe lume a unui copil, prin omenia și prezența de spirit ce îl animă.

Ieșiți domnilor și apărați-l pe polițistul Andrei Ovidiu de tot ridicolul situației de a fi denigrat, apărați Instituția Polițistului, redați-i demnitatea agentului din stradă și nu lăsați ca cele ce se întâmplă să se transforme într-un precedent periculos, pentru că nu este primul eveniment în care „gulerele albe" și tentaculele lor, pun la zid un polițist român!", a transmis SNAP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel