Siria acuză Occidentul că a încurajat rebelii să folosească gazul sarin

sarin
sarin

Faysal Meqdad, ministrul-adjunct de externe sirian, a acuzat, miercuri, Occidentul că i-a încurajat pe rebeli să utilizeze gaz sarin de mai multe ori în Siria, informează Agerpres.

Ministrul-adjunct de externe sirian Faysal Meqdad a acuzat miercuri Occidentul că i-a încurajat pe rebeli să utilizeze gaz sarin de mai multe ori în Siria, relatează AFP.

 Grupurile teroriste /termen care-i desemnează pe rebeli în terminologia oficială/ au făcut uz de gaz sarin în mai multe puncte ale ţării /.../, cu încurajări din partea americanilor, britanicilor şi a francezilor, a declarat presei Meqdad.

 Adresându-se presei la încheierea întâlnirii sale la Hotelul Four Seasons din Damasc cu Angela Kane, responsabilă a ONU pe probleme de dezarmare, ministrul sirian a avertizat ţările respective.

 Trebuie să înceteze încurajările acestor ţări occidentale, deoarece, apărându-i pe aceşti terorişti şi adoptându-le propunerile, aceste grupuri vor întoarce în curând armele chimice împotriva popoarelor Europei, a declarat ministrul sirian.

 Angela Kane se află la Damasc împreună cu experţi ai ONU care întreprind o anchetă privind un presupus atac cu arme chimice pe 21 august în apropiere de capitala siriană.

Anterior, ambasadorul Siriei la ONU, Bashar Al-Jaafari, afirma, într-un interviu reluat miercuri de agenţia Sana, că multe date tind să dovedească nevinovăţia guvernului sirian şi denunţă acuzaţiile mincinoase.

 Diplomatul sirian mai spune că grupurile armate au utilizat arme chimice în scopul de a antrena o intervenţie militară străină şi o agresiune împotriva Siriei

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel