Vine Paștele, iar ouăle nu lipsesc de pe nicio masă!
Dar cât de mult ne gândim la ce ouă alegem? Cât de importante sunt sănătatea, calitatea și modul în care au fost produse?
Într-o perioadă în care tot mai mulți români își doresc produse curate, fără chimicale, fără compromisuri, există o soluție concretă. Ouăle sunt unele dintre cele mai nutritive alimente și, dacă sunt de calitate (cum sunt cele de la găini crescute în aer liber, fără antibiotice), aduc o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Ouăle conțin toți cei 9 aminoacizi esențiali, ceea ce le face ideale pentru susținerea masei musculare, regenerare celulară și menținerea sănătății generale. Ouăle sunt bogate în luteină și zeaxantină – antioxidanți care ajută la prevenirea degenerescenței maculare și cataractei. Consumul moderat poate ajuta la creșterea colesterolului bun, reducând riscul de boli cardiovasculare – mai ales când ouăle provin de la găini hrănite natural.
Un mic dejun cu ouă te ține sătul mai mult timp și te poate ajuta să mănânci mai puțin pe parcursul zilei.
Unde găsim totuși cele mai bune ouă din România?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News