SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Un elev a fost eliminat, după ce i-a sunat telefonul în buzunar

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Un elev din clasa a VIII-a de la o şcoală din mediul rural timişean a fost eliminat, luni, din simularea probei de limba română a Evaluării Naţionale, după ce i-a sunat telefonul în buzunar.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au precizat, însă, că băiatul va putea participa la examenul din vară.

În judeţul Timiş sunt în simulare pentru examenul Evaluării Naţionale un număr de 11.504 elevi în clasele a VII-a şi a VIII-a, din care 5.649 de elevi sunt de ultima clasă gimnazială.

Simularea Evaluării Naţionale se desfăşoară în perioada 11-13 martie, după proba de limba română urmând simularea la matematică, apoi cea de limba şi literatura maternă. În 22 martie, rezultatele le vor fi comunicate elevilor.

Înscrierile absolvenţilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 3 - 7 iunie, după ce cursurile pentru aceştia se vor încheia în data de 7 iunie.

Prima probă scrisă a Evaluării Naţionale, la limba şi literatura română, este programată în 18 iunie, urmată de proba scrisă la matematică, în 20 iunie, şi de proba la limba şi literatura maternă, stabilită pe 21 iunie. Primele rezultate vor fi afişate în 25 iunie, după care se vor putea depune eventuale contestaţii, în după amiaza aceleiaşi zile, până la ora 20.00, iar în 29 iunie se vor afişa rezultatele finale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel