Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Simulare BAC 2019 - Subiecte Limba şi literatura română

Mircea F. Cristian / 18 Martie 2019 / 07:12

Simulare BAC 2019 - Luni începe simularea examenului de Bacalaureat cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Simulare BAC 2019 - Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 18 - 21 martie, la nivel naţional, simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Aproximativ 300.000 de elevi sunt aşteptaţi să participe la simularea examenului de Bacalaureat, care va începe luni cu proba scrisă de Limba şi literatura română.

Simulare BAC 2019 - Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/ frecvenţă redusă la începutul anului şcolar 2018 - 2019, dar implică şi participarea elevilor claselor a XI-a zi şi a XII-a seral/ frecvenţă redusă, învăţământ de masă (în total, aproximativ 300.000 de elevi), precizează Ministerul Educaţiei. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine marţi proba la limba şi literatura maternă din cadrul simulării Bacalaureatului.

Simulare BAC 2019 - Următoarea probă, cea obligatorie a profilului, va avea loc miercuri, iar joi - proba la alegere a profilului şi specializării doar pentru elevii claselor a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie. Probele vor începe la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Simulare BAC 2019


Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. 'Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli', precizează sursa citată.

Simulare BAC 2019 - Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.

Sibiecte Simulare BAc 2019

 

La profilul Real a picat roman interbelic: Caracteririzarea unui personaj dintr-un roman interbelic studiat. S-a cerut la sub. III caracterizare de personaj, comedie (clasa a 11-a) și roman interbelic (clasa a 12-a Real - caracterizare pesonaj, la Uman - relația intre două personaje).

Primul subiect de la simularea la a XII-a se bazează pe un text la prima vedere din Ion Barbu. Subiectul al II-lea cere un comentariu al unei poezii de Tudor Arghezi. La subiectul al III-lea, liceenii au avut de realizat un eseu în care să prezinte “particularități de construcție a unui personaj într-un roman interbelic”.

Citește și: 

Simulare BAC 2019. Calendarul probelor

Simulare BAC suspendată. România TV, anunț de ultimă oră - document

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.22
YesMy