Somon cu Listeria. Siguranța românilor pusă în pericol!? Ce spun autoritățile

Reprezentanții Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor susțin că efectuează controale la nivelul întregii țări în ceea ce privește calitatea pachetelor cu somon, puse la vânzare în magazine. 

”În problema somonului, Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a desfășurat și desfășoară un control tematic pe această problemă a file-ului de somon afumat după ce în ultima perioadă au apărut mai multe buletine de analiză care indicau faptul că există această bacterie Listeria.

Aceste buletine au venit ca urmare a autocontrolului pe care producătorii sunt obligați să le desfășoare, dar și ca urmare a unor teste efectuate de către diferite persoane, contracost. Din 11 februarie s-a constatat că în mai multe cazuri de file de somon afumat, s-a găsit această bacterie. 

Ce măsuri au luat autoritățile

Vorbim despre o bacterie destul de comună, putem spune că numai săptămâna trecută au existat trei patru cazuri la nivelul Uniunii Europene. S-a decis retragerea din supermarketuri a produselor respective și rechemarea lor de către magazinele care au vândut acele loturi de somon afumat”, a declarat Rareș Hăbeanu, purtătorul de cuvânt al ANSVSA, în direct la România TV. 

De asemenea, reprezentanții ANSVSA au mai spus că vor continua controalele la nivelul întregii țări până când vor fi verificați toți operatorii economici. Până în prezent au fost aplicate amenzi în valoare de 42.000 de lei, pentru nereguli constatate, iar aproape 100 de kilograme de produse alimentare au fost retrase de la comercializare. 

Vezi și: 

Dieta cu lămâie și miere. Slăbești 9 kilograme în 14 zile

Tu știi ce zi este astăzi? S-a născut o personalitate marcantă a țării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel