Siegfried Mureșan, europarlamentar PMP, noul purtător de cuvânt al PPE

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan

Șeful popularilor europeni, Joseph Daul, a anunțat că eurodeputatul PMP Siegfried Mureșan este noul purtător de cuvânt al PPE.

Siegfried Mureșan (34 de ani), locul al doilea pe lista PMP, a câștigat în mai anul trecut primul mandat de europarlamentar.

El a înlocuit-o la alegerile europarlamentare pe mezina fostului președinte Băsescu, Elena Băsescu.

El este vicepreședinte al Comisiei pentru bugete, membru al Delegației parlamentare pentru cooperare UE-Moldova, al Delegației la Adunarea Parlamentară Euronest. Simultan, el deține calitatea de membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și în Delegația pentru relațiile cu India.

Mureșan declara într-un interviu acordat recent ziare.com că "după studiile economice la București și la Berlin, am câștigat prin concurs o bursă a Parlamentului Germaniei acordată tinerilor lideri din Europa de Est. Am făcut un stagiu în Parlamentul Germaniei, după care am devenit consilier al președintelui Comisiei pentru Afaceri Europene al Parlamentului Germaniei.

Mesajul șefului PPE pentru Băsescu: "Ai luptat cu succes"

La Berlin am învățat foarte multe, dar nefiind cetățean german, ascensiunea mea ar fi fost limitată pe termen lung. Iar eu nu am vrut să renunț niciodată la cetățenia română. Așa că, în 2009, după alegerile europene, am decis să merg la Bruxelles.

(...) Am lucrat întâi în Parlamentul European, îar in 2011 am câștigat prin concurs postul de consilier pe afaceri economice al Partidului Popular European. De altfel, o poziție foarte interesantă în mijlocul crizei economice. În ianuarie 2014, am fost promovat în pozitia de consilier politic principal", spunea eurodeputatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel