Şi animalele din Ucraina luptă. O capră a produs o explozie care a rănit 40 de militari ruşi

Fotografie de la Nandhu Kumar, Pexels
Fotografie de la Nandhu Kumar, Pexels

Zeci de militari ruşi din Ucraina au fost răniţi, după ce o capră a declanşat o capcană şi a produs o explozie.

Cel puțin 40 de militari ruși din apropierea orașului ucrainean Zaporojia au fost răniți după ce o capră a declanșat o capcană cu grenade pe care tot rușii o plantaseră, potrivit Sky News

Reprezentanții serviciilor de informații ucrainene au anunțat că rușii instalau grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdory, când o capră scăpată de la o fermă din apropiere a ajuns în zonă.

Animalul a atins firele și a declanșat capcana instalată de soldați, provocând o reacție în lanț.

Cel puțin 40 de soldați au fost răniți în urma exploziei.

„Ca urmare a mișcărilor haotice, animalul a eliminat mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți ruși au suferit răni de diferite grade de gravitate", a explicat șeful Direcției de informații din Ucraina.

În informarea părții ucrainene nu se spune nimic despre soarta caprei, scrie Mediafax.

Soldații ucraineni au primit ordin să se retragă din Severodonețk. Rușii au distrus sau avariat 90% din case

Forțele ucrainene au primit ordin să se retragă din orașul estic Severodonețk, scena unor lupte acerbe cu armata rusă, a anunțat vineri, 24 iunie, guvernatorul regional, scrie Le Figaro. Potrivit lui Sergiy Gaiday, rușii au distrus sau avariat 90% din case.

"Forțele armate ucrainene vor trebui să se retragă din Severodonețk. Au primit ordinul.", a scris pe Telegram Sergiy Gaiday, guvernatorul Lugansk, unde se află această localitate strategică. "

Nu mai are sens să rămânem în poziții care au fost constant bombardate de luni de zile", a adăugat el.

Orașul a fost "aproape redus la ruine" de bombardamentele continue, a spus el. "Toată infrastructura critică a fost distrusă. 90% din oraș este avariat, 80% din case vor trebui distruse", a mai scris guvernatorul regiunii.

Peste 34.500 de militari ruşi au murit în Ucraina de la începutul războiului,  potrivit armatei ucrainene

Armata ucraineană a lichidat 100 de invadatori ruşi în ultimele 24 de ore, astfel că numărul militarilor din armata rusă ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 34.530, potrivit unui bilanţ prezentat, vineri, de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, transmite RADOR.

De asemenea, de la începutul invaziei, trupele ucrainene au doborât 216 avioane şi 183 de elicoptere ruseşti. Au mai fost distruse 1.507 tancuri ale armatei ruse, 3.637 de vehicule blindate, 759 de sisteme de artilerie, 241 de lansatoare multiple de rachete, 99 de sisteme de apărare aeriană, 2.553 de vehicule şi cisterne transportatoare de combustibil, 14 nave, 622 de drone, 137 de rachete de croazieră şi tehnică specială (60 de unităţi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel