Și-a dat demisia. DISNEY a rămas fără CEO

Directorul general al Disney și-a dat demisia. Iată de ce și cine îi va lua locul.

Bob Iger a demisionat din funcția de director general al Disney, anunțul neașteptat fiind un șoc pentru industria media pe care Iger a schimbat-o masiv în ultimii ani, informează NBC News.

Până când va rămâne în funcție

Demisia lui Iger, anunțată marți, a intrat în vigoare imediat. Iger va rămâne în funcția de președinte executiv al Disney până în decembrie 2021. Între timp, Bob Chapek va prelua conducerea companiei.

Chapek a fost în trecut responsabil de divizia Disney care coordona parcurile tematice și produsele destinate consumatorilor.

A jucat un rol important în îndrumarea Disney

Iger a fost numit președinte și director de operațiuni (COO) al Disney în anul 2000, acesta devenind CEO în 2005, preluând funcția de la Michael Eisner, al cărui mandat s-a încheiat în urma unei revolte a acționarilor. Protestele au fost conduse de către Roy E. Disney, acesta dorind să schimbe radical felul în care compania era administrată.

Totodată, Iger a jucat un rol important în îndrumarea Disney în era „streaming", precum și în timp ce compania a achiziționat afacerile de entertainment ale Fox. Achiziția era evaluată la 52.4 miliarde de dolari, atunci când a fost anunțată pentru prima oară.

Ce a declarat Iger

Sub conducerea lui Iger, Disney a mai achiziționat Pixar, Marvel și Lucasfilm.

În timpul unei conversații telefonice cu investitorii Disney, la scurt timp după anunț, Iger a declarat că această schimbare îi va permite să se concentreze pe partea de creație din cadrul Disney, ceva ce nu putea să facă atât timp cât ocupa postul de CEO al companiei. Iger a mai adăugat că decizia sa nu a fost luată din alte motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel