EXCLUSIV  Shinzo Abe putea fi salvat. H. D. Hartmann: În SUA au această reglementare! Se câștigă între 3 și 5 secunde pentru a opri un atacator

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat situația în care Shinzo Abe ar fi putut fi salvat de la moarte.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a explicat cum ar fi putut fi salvat Shinzo Albe, fost premierul al Japoniei, de la moarte, printr-o logistică mai bună a forțelor de ordine.

„Au fost două asistente în grupul de ascultători de la miting care au intervenit și au văzut că Shinzo Abe se află în stop cardiac. A fost dus la elicopter, unde logistica a fost inexistentă. Deci, practic, ei nu au fost pregătiți pentru asemenea moment, într-o țară în care este aproape interzisă arma de foc. De asemenea, dacă vei observa, polițistul care l-a placat pe atentator și l-a pus la pământ nu a pus mâna pe arma de foc, nu a scos arma.

În orice altă condiție, în orice alt model de acțiune, serviciile de securitate ale unui demnitar sau ale unui fost demnitar au ordin și sunt pregătite să scoată imediat arma. A fost și un scandal tehnic, acela că Secret Service (n.r. Serviciului Secret al Statelor Unite) are voie să scoată pistolul fără piedica pusă. Ei nu au piedica pusă la pistol, pe când poliția și armata sunt obligați să aibă piedica pusă. S-a calculat că Secret Service câștigă între 3 și 5 secunde pentru a opri un atacator cu pistolul. Reglementarea este în Statele Unite și s-a luat după tentativa de asasinat a lui Regan. S-a făcut o nouă lege atunci, care a permis încercuirea perimetrului, etc. În cazul lui Shinzo Abe, dacă polițistul trăgea cu pistolul, îl salva. Este foarte clar că îl salva. Pare puțin, dar îl salva“, a spus, la emisiunea Geostrategica, analistul H. D. Hatmann.

CITEȘTE ȘI    -     Bogdan Chirieac nu crede în coincidențe: Mă întreb dacă nu cumva, cineva, de undeva... are vreun interes să pună Asia pe foc

Joe Biden se declară „șocat, revoltat și profund întristat” din cauza morții fostului premier al Japoniei

Asasinarea fostului premier nipon Shinzo Abe este o "tragedie pentru Japonia şi pentru toţi cei care l-au cunoscut", a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, relatează AFP şi Reuters.

"Sunt şocat, revoltat şi profund întristat de vestea că prietenul meu Abe Shinzo, fostul prim-ministru al Japoniei, a fost împuşcat şi ucis în timp ce era în campanie. Aceasta este o tragedie pentru Japonia şi pentru toţi cei care l-au cunoscut", a precizat Biden într-un comunicat.

"Chiar în momentul în care a fost atacat, el era angajat într-o activitate democratică", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Shinzo Abe a murit vineri la spital în urma atacului armat care l-a vizat în timpul unui miting electoral.

Biden i-a adus un omagiu în comunicatul său unui om care "şi-a dedicat viaţa poporului japonez". "Violenţa cu arme de foc marchează mereu profund populaţiile care îi sunt victimă", şi-a exprimat el regretul, în contextul în care SUA sunt frecvent îndoliate de astfel de atacuri.

"SUA sunt alături de Japonia în acest moment de doliu", a adăugat Biden.

La rândul său, fostul preşedinte democrat Barack Obama s-a declarat "şocat şi întristat" de asasinarea vechiului său "prieten şi partener". Shinzo Abe "s-a dedicat în acelaşi timp ţării pe care o servea şi extraordinarei alianţe între SUA şi Japonia", a adăugat Obama (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  A murit fostul premier Shinzo Abe, cel lăsat cu ochii în soare de Mihai Tudose, când a venit în România. Bogdan Chirieac: Avem motive suplimentare de îngrijorare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel