Shell renunță la exploatarea de gaz din Marea Neagră

Gigantul Shell renunță la exploatarea de gaz din Marea Neagră
Gigantul Shell renunță la exploatarea de gaz din Marea Neagră

În contextul situației incerte din Ucraina, gigantul anglo-olandez Royal Dutch Shell a anunțat miercuri că a decis să oprească negocierile cu autoritățile de la Kiev și cu americanii de la ExxonMobil, care vizau extragerea de gaze naturale dintr-un zăcământ situat în nord-vestul Marii Negre.

Președinția ucrainiană anunța în luna septembrie un acord preliminar de împărțire a producției cu doi actori occidentali majori, alături de operatorul ucrainean Nadra Ukrainy și grupul român Petrom, pentru sectorul Skifski din Marea Neagră, și care viza producția a opt până la zece miliarde metri cubi de gaze anual.

"În ianuarie 2014, Shell a pus capăt negocierilor legate de sectorul Skifski în ape profunde in Marea Neagră", a precizat compania, conform hotnews.ro.

"Shell se aștepta la o semnare în 2012 sau 2013, dar acest lucru nu a fost posibil. Grupul a decis deci să-și consacre eforturile și capitalurile altor proiecte din lume", mai arată Royal Dutch Shell.

Gigantul anglo-olandez a subliniat că această decizie nu pune sub semnul întrebării alte proiecte din Ucriana, în special explorarea, în est, în vederea producției, a zăcămintelor de gaze de șist.

Vezi și: Ocuparea Crimeii, efect neașteptat pentru România, pe piața gazelor naturale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel