"Sfârşitul unei ere în istoria României". Momentul PUTERNIC din viața Regelui Mihai: SINGUR, lupta a devenit TRAGICĂ

Regele Mihai și Regina-mamă Elena. foto: captură video youtube
Regele Mihai și Regina-mamă Elena. foto: captură video youtube

Familia Regală a României a publicat un mesaj puternic despre Regele Mihai I. 

"Ataşamentul Regelui Mihai faţă de calea pe care România se angajase în prima jumătate a secolului XIX – adică faţă de urmarea modelului politic şi economic occidental, şi asimilarea valorilor culturale şi intelectuale – a fost pus la mare încercare în anii de după război. El a fost pus în faţa inamicilor implacabili ai modelului occidental de dezvoltare – Partidul Comunist Român şi patronul său, #UniuneaSovietica, ale cărei armate ocupaseră ţara. El şi-a păstrat ţelurile împotriva greutăţilor crescânde din ţară şi faţă de eşecul prietenilor străini ai României – #StateleUnitealeAmericii şi #MareaBritanie – de a se opune unei noi şi extreme forme de dictatură.

Pe măsură ce a rămas din ce în ce mai singur, lupta sa a devenit tragică. Până la urmă, dârzenia sa în apărarea valorilor occidentale a fost depăşită de forţele din răsărit. Plecarea sa din România la sfârşitul lui decembrie 1947 a reprezentat, de aceea, supunerea ţării faţă de modelul de dezvoltare sovietic. La un nivel mai profund, ea a marcat sfârşitul unei ere în istoria României, care începuse prin desfacerea legăturilor răsăritene şi deschiderea către Occident.

Aproape jumătate de secol mai târziu, într-un nou moment de nesiguranţă asupra căii de urmat, Regele Mihai s-a întors în ţara sa. El a reprezentat din nou o piatră de temelie a stabilităţii constituţionale, şi a promovat din nou toate acele valori şi aşteptări care făcuseră #Romania o parte a Europei", se arată într-o postare a Familiei Regale a României. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ataşamentul Regelui Mihai faţă de calea pe care România se angajase în prima jumătate a secolului XIX – adică faţă de urmarea modelului politic şi economic occidental, şi asimilarea valorilor culturale şi intelectuale – a fost pus la mare încercare în anii de după război. El a fost pus în faţa inamicilor implacabili ai modelului occidental de dezvoltare – Partidul Comunist Român şi patronul său, #UniuneaSovietica, ale cărei armate ocupaseră ţara. El şi-a păstrat ţelurile împotriva greutăţilor crescânde din ţară şi faţă de eşecul prietenilor străini ai României – #StateleUnitealeAmericii şi #MareaBritanie – de a se opune unei noi şi extreme forme de dictatură. Pe măsură ce a rămas din ce în ce mai singur, lupta sa a devenit tragică. Până la urmă, dârzenia sa în apărarea valorilor occidentale a fost depăşită de forţele din răsărit. Plecarea sa din România la sfârşitul lui decembrie 1947 a reprezentat, de aceea, supunerea ţării faţă de modelul de dezvoltare sovietic. La un nivel mai profund, ea a marcat sfârşitul unei ere în istoria României, care începuse prin desfacerea legăturilor răsăritene şi deschiderea către Occident. Aproape jumătate de secol mai târziu, într-un nou moment de nesiguranţă asupra căii de urmat, Regele Mihai s-a întors în ţara sa. El a reprezentat din nou o piatră de temelie a stabilităţii constituţionale, şi a promovat din nou toate acele valori şi aşteptări care făcuseră #Romania o parte a Europei. #KeithHitchins despre #RegeleMihai

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei) pe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel