Sfânta Cuvioasă Parascheva. 23.000 de oameni, la pelerinajul Calea Sfinţilor

Vlad Manolache / 12 oct 2018 / 21:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost purtate pe străzile Iașului în cadrul unei procesiuni care adunat 23.000 de persoane.

Aproximativ 23.000 de persoane au venit vineri seara la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a lua parte la pelerinajul Calea Sfinţilor, procesiune în care racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost purtată pe străzile din centrul Iaşiului.

În procesiune a fost purtată şi racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Ecaterina, care a fost adusă marţi seara la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei de o delegaţie de preoţi din oraşul Katerini, din Grecia.

Drumul, luminat de torțe

Raclele celor două sfinte au fost însoţite de-a lungul traseului de 70 de clerici îmbrăcaţi în veşminte liturgice. Aceştia au venit din toate lăcaşele de cult ale Arhiepiscopiei Iaşilor. Lor li s-au alăturat studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi 160 de călugăriţe din mănăstirile Moldovei.

Lupii Negri, militarii Brigăzii 15 Mecanizate, au însoţit procesiunea având în mâini torţe pe tot parcursul drumului. Lor li s-au alăturat şi jandarmii.

Pelerinii se pot închina la moaște până pe 15 octombire 

În procesiunea care a avut loc pe străzile centrale ale municipiului reşedinţă, din imediata apropiere a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, au fost şi Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

După ce au străbătut traseul Catedrala Mitropolitană - str. I.C. Brătianu - str. Cuza Vodă - str. Armeană - Biserica Sf. Sava - str. Costache Negri - Mănăstirea Trei Ierarhi - Catedrala Mitropolitană, cele două racle au fost depuse în baldachinul special amenajat în curtea mitropolitană pentru ca pelerinii să se poată închina la ele până pe 15 octombrie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22