Sevil Shhaideh, PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui SORIN GRINDEANU

Sevil Shhaideh îi dă o lovitură dură lui Sorin Grindeanu.

După declarațiile pe care premierul le-a făcut duminică, ministrul Dezvoltării a zis că se gândește serios să îi facă plângere penală.

"Chiar dacă eu am avut competențele delegate către secretarii de stat, prin această măsură a domnului Grindeanu, toate atribuțiile îmi revin. Încă sunt ministru al Dezvoltării, chiar dacă sunt un ministru demisionar și îmi voi exercita competențele conform legii și conform mandatului pe care îl am. Prin intenția domniei sale, a dovedit ce am afirmat și aseară - dorește blocarea dezvoltării acestei țări, blocarea fondurilor europene. Să nu uităm că mâine erau discuțiile cu reprezentanții Comisiei Europene pentru închiderea condiționalităților ex-ante.

Deci blochează și aceste elemente. În acest moment, sunt cu întregul aparat de specialitate pentru a analiza efectelele juridice ale deciziilor domniei sale. Nu permit totuși unei persoane cu pregătirea domniei sale să facă acuze de la un pupitru care, de fapt, nu îl mai reprezintă, să spună, despre mine, elemente pe care nu le dovedește. În acest moment, iau în calcul să fac o plângere împotriva domniei sale cu privire la afirmațiile pe care le-a făcut. (...) Mi-am contactat avocații. Îi voi face plângere penală pentru afirmații mincinoase", a zis Sevil Shhaideh la Antena 3.

"Dacă domnul Grindeanu nu știe ce activitate are Ministerul Dezvoltării, îl invit să citească, pe site, ce competențe avem, ce instituții avem în subordine. Domnul Grindeanu nu a știut niciodată nicio procedură a niciunui program din această instituție. Spune că de cinci luni eu nu am făcut nimic... El nu știe nici măcar data la care s-au terminat depunerile acestor proiecte, numărul lor și ce înseamnă analiza lor. Când voi finaliza discuțiile cu avocații mei, atunci voi face publică plângerea penală", a mai zis ministrul.

[citeste si]

Sorin Grindeanu a anunțat că a semnat duminică ordinele de demitere pentru toți secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și pentru secretarii adjuncți, în legătură cu lansarea programului PNDL 2.

"Nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice și nu am de gând să tolerez așa ceva. (...) Pentru a înlătura orice umbră de îndoială, am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toți secretarii de stat din Ministerul Regionale și Administrației Publice, pentru secretarul general și pentru secretarii generali adjuncți. De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna — nici dumneaei, nici prin interpuși — niciun fel de act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri și nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue și vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând, dar doar cu respectarea legii", a declarat premierul, la Palatul Victoria.

"Din păcate, doamna ministru Sevil Shhaideh, în coordonarea căreia se află acest program extrem, extrem de important a avut la dispoziție cinci luni să facă ceva și nu a făcut nimic. Acum o lună și jumătate am avertizat-o că sunt întârzieri și că primarii încep să-și piardă răbdarea. Nu m-a ascultat. Acum două zile am avertizat-o și public că sunt întârzieri nepermise. A doua zi după avertismentul meu public și-a amintit brusc de PNDL și a dat comunicat că îi va da drumul. Trăim o perioadă în care nu-mi doresc ca un program de o asemenea importanță să fie folosit în scopuri politice", conchis premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel