Serviciile și gazele de șist, lăudate la summit-ul UE de un important lider

Băsescu Cameron.jpeg
Băsescu Cameron.jpeg

Activitatea serviciilor de informații și exploatarea hidraulică a gazelor de șist au fost lăudate de premierul britanic David Cameron, în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o vineri, la Bruxelles, după summitul UE.

Acesta a lăudat activitatea serviciilor de informaţii, transmițând că „rolul lor este vital şi au reuşit să protejeze atât securitatea cetăţenilor din Marea Britanie, dar şi a europenilor în general, reuşind să impiedice numeroase acte teroriste”, scrie Adevărul.

Referitor la scandalul interceptărilor, David Cameron s-a declarat plăcut surprins de colegii săi, care au anunțat că nu vor o „rupere“ a relaţiilor cu SUA, ci o continuare a parteneriatelor pe care le au cu Washingtonul, bazate, desigur, pe încredere.

Susținere pentru gazele de șist

Liderul Guvernului de la Londa a adus în discuție și subiectul gazelor de şist exploatate prin fracturare hidraulică. David Cameron susţine această măsură alternativă la energia tradiţională şi vrea o simplificare a birocraţiei în acest sens la nivelul celorlalte state europene. Cameron a dat exemplul Statelor Unite, care au reuşit, spune el, să demonstreze că exploatarea gazelor de şist este eficientă şi reprezintă o soluţie foarte bună pentru reducerea facturilor la energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel