Serviciile secreta spaniole spun că mai mulți teroriști au intrat în Spania, profitând de criza umanitară din Ceuta

Serviciile secreta spaniole spun că mai mulți teroriști au intrat în Spania, profitând de criza umanitară din Ceuta  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Serviciile secreta spaniole spun că mai mulți teroriști au intrat în Spania, profitând de criza umanitară din Ceuta / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un număr de teroriști au trecut frontiera în Spania săptămâna trecută, profitând de criza umanitară, potrivit informațiilor spaniole.

Un număr de teroriști care au venit din Siria ar fi putut să treacă granița cu Spania săptămâna trecută, potrivit serviciilor de informații spaniole (CNI). În prezent, CNI încearcă să localizeze radicalii care erau monitorizați de unitățile antiteroriste marocane înainte ca aceștia să profite de criza umanitară din Ceuta și să intre în Spania.

Surse din serviciile de informații spaniole au confirmat către La Vanguardia că Spania lucrează în colaborare cu Maroc pentru a încerca să afle unde se află persoanele căutate. Grupul, format dintr-un număr neclar de teroriști, a trecut granița luni sau marți. Serviciile de informații marocane au monitorizat o serie de persoane din Siria, dar le-au pierdut din vedere. De-a lungul săptămânii trecute, CNI și-a consolidat prezența în Ceuta, la fel și Garda Civilă și Poliția Națională.

De asemenea, serviciile de informații spaniole au precizat că printre cele 9.000 sau 10.000 de persoane care au trecut granița între luni și marți, membrii armatei marocane s-au infiltrat și ei, amestecându-se printre ceilalți imigranți ilegali pentru a intra în Europa.

Aflux mare de minori

De luni, sute de minori migranți au fost plasați în cinci centre. Ieri, un depozit care anterior a fost supermarket a fost deschis într-un timp record, iar guvernul orașului autonom Ceuta l-a dotat cu paturi armate pentru 283 de minori care au putut face duș în condiții decente pentru prima dată în ultimele șase zile.

Guvernul orașului estimează că, pe lângă cei 1.000 de minori, alți 500 se află prin oraș, iar unii dintre ei, imposibil de estimat, s-au ascuns în casele familiilor musulmane care îi adăpostesc, potrivit RMX.

Pe 18 mai, aproximativ 6.000 de migranți au ajuns în Ceuta, o exclavă spaniolă vecină cu Maroc, în apropierea Strâmtorii Gibraltar. Oficialii spun că este un număr record de migranți și că 1.500 dintre aceștia sunt minori. În același timp, autoritățile spaniole spun că au trimis deja aproximativ 2.700 înapoi, dar nu și minorii. În ultima vreme, exclavele spaniole Ceuta și Melilla au devenit magneți pentru migranții africani.

Trupele spaniole au fost dislocate pe plajă pentru a ajuta poliția de frontieră la punctul principal de intrare în Ceuta - Tarajal, în partea de sud a exclavei. Ministrul de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a declarat că 200 de soldați, plus 200 de polițiști suplimentari vor asista poliția de frontieră normală a Ceutei. Exclava are aproximativ 80.000 de locuitori (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI  -  Exclava spaniolă Ceuta, luată cu asalt de mii de imigranţi ilegali din Africa. Mii de minori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel