Exclava spaniolă Ceuta, luată cu asalt de mii de imigranţi ilegali din Africa. Mii de minori

Pixabay
Pixabay

Sudul extrem al Spaniei a fost luat sub asalt de imigranții ilegali, majoritari marocani. Armata a fost chemată în regiunea Ceuta. 

În sudul Spaniei, zonele Ceuta și Melila au fost luate cu asalt de migranții africani, situația fiind în atenția guvernului madrilen. Ambasadorul statului Maroc a fost convocat de Ministerul de Externe, iar premierul spaniol, Pedro Sanchez, a promis rectificarea situației, el însuși fiind o țintă a violențelor. Mașina acestuia a fost atacată de protestatari în momentul în care ieșea din aeroportul Ceuta. Momentul a fost surprins de trimisul unei publicații locale la fața locului. 

Exclavele spaniole din apropierea coastei Marocului sunt singurele frontiere terestre dintre Uniunea Europeană și Africa, iar ministrul de externe de la Madrid avertizează că imigranții ilegali sunt o problemă atât pentru Spania, cât și pentru întreaga Uniune Europeană. 

6.000 de migranți în 24 de ore

În 24 de ore, aproximativ 6.000 de imigrați au pătruns ilegal pe teritoriul spaniol, dintre care 1.500 sunt minori. Aceștia vin înot și sar gardul ori merg pe jos la reflux. 

Majoritatea celor care au trecut ilegal granița sunt marocani, iar 2.700 dintre aceștia au putut fi trimiși înapoi. Grănicerii au primit ajutorul armatei pe plajele de la Ceuta. Melila, o zonă asemănătoare, a fost luată cu asalt de migranți în cursul zilei de marți 18 mai. 

„Vom restabili ordinea în oraş şi la frontierele noastre cât mai rapid posibil”, a promis premierul Sanchez conform Digi24

Tensiuni diplomatice

Au fost folosite gaze lacrimogene, iar mai multe blindate ale armatei au ajutat la oprirea fluxului de persoane care încălcau granițele. În același timp, guvernul de la Madrid acuză autoritățile marocane de pasivitate, schimbul de replici creând repetate tensiuni la nivel diplomatic. Relațiile dintre Maroc și Spania s-au deteriorat încă din aprilie, când conducătorul Frontului Polisario din Sahara Occidentală, Brahim Ghali, a primit permisiunea de a veni în Spania, pentru a se trata de COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel