Seri de poezie nocturnă și documentare One World România, în grădina Rezidenței BRD Scena9

21 de Nocturne. Foto Cătălin Georgescu
21 de Nocturne. Foto Cătălin Georgescu

Grădina Rezidenței BRD Scena9 va găzdui, începând cu ultima săptămână din iulie, două noi evenimente culturale dedicate poeziei contemporane, muzicii și filmului.

Grădina Rezidenței BRD Scena9 va găzdui, începând cu ultima săptămână din iulie, două noi evenimente culturale dedicate poeziei contemporane, muzicii și filmului. Până în 30 iulie, cinefilii sunt invitați la Săptămâna One World România, adică 7 zile la rând cu filme documentare, iar pe 28 iulie va avea loc evenimentul „21 de Nocturne. Poezie contemporană, Muzică și Vin”, realizat de A.R.C.E.N, împreună cu BRD - Groupe Société Générale. Invitații serii de 28 iulie sunt Dina Frînculescu și Adrian Diniș.

La Rezidența Scena9 - Hotspot Cultural BRD, ne-am propus să transformăm o clădire de patrimoniu într-un spațiu cultural-artistic, deschis noilor generații de creatori. Am început cu expoziții de benzi desenate, am găzduit SUPER - festivalul de filme făcute de adolescenți, am fost unul dintre punctele de întâlnire de Noaptea Albă a Muzeelor și a Galeriilor și am adus o nouă serie a Intersecțiilor de miercuri, care intră în vacanță până pe 6 septembrie, când deschidem sezonul de toamnă cu Nora Iuga.  Iar acum, pe timpul verii, în grădina din I. L. Caragiale, poposesc filmele, muzica și poezia”, a declarat Cosmina Frîncu, CSR & Sponsorship Manager BRD Groupe Société Générale.

Grădina Rezidenței BRD Scena9 găzduiește Săptămâna One World România, cu  7 filme documentare din cele trei proiecte ale Asociației One World România: Kinedok, retrospectiva celei  de-a 10–a ediții și One World la Școală. Filmele proiectate sunt o invitație la călătorie – din Norvegia până în Iran și vor începe în fiecare seară de la ora 21.00.

(w670)

21 de Nocturne. Foto Cătălin Georgescu

(w670)

21 de Nocturne. Magheru One. Foto Cătălin Georgescu

Ediția din acest an a proiectului „21 de Nocturne” pune reflectorul pe 12 poeți invitați – Svetlana Cârstean, Claudiu Komartin, Denisa Duran, Adrian Diniș, Alex Văsieș, Ana Dragu, Dina Frînculescu, Flavia Adam, Mitoș Micleușeanu, Radu Nițescu, Răzvan Țupa și Valentin Busuioc.


(w670)

Rezidenţa BRD Scena9


Pentru prima dată, Nocturnele vor alterna între răcoarea Grădinii de la Rezidența BRD Scena9 și atmosfera de deasupra orașului, pe terasa blocului Magheru One. În zilele de vineri, de la ora 21.00, Nocturnele vor avea loc pe 28 iulie, 4 august, 8 septembrie și 15 septembrie în grădina Rezidenței BRD Scena9. Seara de 28 iulie va fi dedicată Dinei Frînculescu și lui Adrian Diniș.

(w670)

Rezidenţa BRD Scena9

Participanții vor avea parte o experiență complet nouă care îmbină lecturile de poezie, muzica și dialogurile, cu jam session, dans, expoziții, performance-uri, dar și cu vin pentru bună dispoziție și cărți de poezie pentru luat acasă. Accesul la nocturne este gratuit, dar se face doar pe bază de rezervare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel