Sepp Blatter a acţionat în justiţie FIFA. Zeci de ceasuri de recuperat

Fostul președinte FIFA Sepp Blatter a acţionat în justiţie FIFA pentru a cere daune morale și a-și recupera câteva zeci de ceasuri.

Sepp Blatter, preşedinte al FIFA între 1998 şi 2015, a declarat pentru BBC că a acţionat în justiţie forul fotbalistic mondial pentru a obţine 'daune morale' şi a recupera circa 60 de ceasuri ce au rămas în posesia acestei instanţe. Blatter a indicat că este la dispoziţia autorităţilor franceze, dacă acestea doresc să-l audieze ca martor în legătură cu atribuirea Cupei Mondiale din 2022 Qatarului. 'Sunt pregătit să ajut la clarificarea tuturor acestor situaţii. Am auzit că vor să discute cu mine', a spus elveţianul, în vârstă de 83 de ani.

Mandatul lui Blatter la conducerea FIFA s-a încheiat în urma unui scandal de corupţie, iar el a fost suspendat pentru şase ani din orice activitate legată de fotbal.

Platini, implicat și el

Blatter a fost găsit vinovat de efectuarea unei plăţi ilegale de 1,82 milioane de euro către fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini. Cei doi au negat comiterea oricărei nereguli. Platini a fost reţinut recent de autorităţile franceze pentru audieri în cadrul anchetei ce vizează atribuirea Cupei Mondiale din 2022 Qatarului.

Anchetatorii francezi suspectează că atribuirea surprinzătoarea a acestei competiţii emiratului din Golf, în anul 2010, s-a datorat unor acte de corupţie. Blatter a fost deja audiat de autorităţile franceze în acest caz în 2017. Elveţianul a negat de asemenea că ar fi primit bani după Cupa Mondială 2014. Blatter, care este vizat de patru ani de o anchetă a justiţiei elveţiene, a afirmat că această investigaţie ar trebui închisă.

Citește și: CM 2022 - FIFA face presiuni puternice asupra Iranului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel