Separatiștii din Lugansk au adoptat pe repede înainte o lege privind organizarea unui referendum pentru alipirea la Rusia. Mobilizare și în Herson

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Republica Populară Lugansk (LPR) va organiza un referendum pentru aderarea la Rusia.

Separațiștii instalați de ruși în Republica Populară Lugansk (LPR) au adoptat marți o lege privind organizarea unui referendum pentru aderare la Rusia, potrivit unei legi publicate pe site-ul web al șefului LPR.

În document nu s-a menționat nicio dată la care urma să fie organizat votul.

Oficialii ruși din Herson au convocat, de asemenea, un referendum pentru a se alătura Rusiei, marți, conform Al Jazeera.

Medvedev a vorbit despre estul Ucrainei

Principalii aliați ai președintelui Vladimir Putin au declarat că sunt în favoarea organizării de referendumuri în două regiuni din estul Ucrainei pentru a le face în mod oficial parte a Rusiei, într-o mișcare care ar intensifica confruntarea Moscovei cu Occidentul.

Declarația fostului președinte și vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, este cel mai puternic semn de până acum că Moscova ia în considerare un plan despre care Ucraina și Occidentul au spus că ar e ilegal.

Medvedev a comentat despre viitorul estului Ucrainei în timp ce Putin nu și-a dezvăluit următoarele mișcări, după o înfrângere pe câmpul de luptă din nord-estul Ucrainei.

Liderii Republicii Populare Lugansk (LPR) și Republicii Populare Donețk (DPR), susținute de Rusia, au discutat anterior despre combinarea eforturilor lor de a organiza referendumuri privind aderarea la Rusia.

Și la Herson se dorește organizarea unui referendum

Oficialii ruși din regiunea Herson din Ucraina au declarat că au decis să organizeze un referendum pentru aderarea la Rusia, a declarat marți șeful zonei ocupate.

Președintele parlamentului Rusiei a mai spus că va sprijini deciziile cetățenilor dacă aceștia vor vota pentru alăturarea la Rusia.

Într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, Vladimir Saldo, șeful numit de Rusia al Hersonului, a spus că speră că Hersonul va deveni „o parte a Rusiei, un subiect cu drepturi depline al unei țări unite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel