Șeful SRI, chemat în Parlament pentru problema înaltei TRĂDĂRI. Cucșa EXPLICĂ: "Românii trebuie să știe adevărul"

Șeful SRI este chemat în Parlament pentru a da explicații în ceea ce privește autonomia Ținutului Secuiesc. 

Eduard Hellvig, șeful Serviciului Român de Informații, va fi chemat în Parlament pentru a da explicații cu privire la informațiile deținute de președintele României, Klaus Iohannis, privind predarea Ardealului, Ungariei.

Astfel, șeful SRI va fi întrebat dacă  există probe și date clare că Marcel Ciolacu a colaborat cu liderul de la Budapesta, Viktor Orban. 

Ce a declarat Marian Cucșa. "Românii trebuie să afle adevărul"

Întrebat când ar urma să vină șeful SRI în Parlament și care sunt lucrurile pe care vor să le afle, depuatul Marian Cucșa a răspuns:

"Am ascultat declarațiile președintelul Klaus Iohannis în ceea ce privește predarea Ardelului către Ungaria și presupuse înțelegeri secrete și consider că e de datoria noastră, ca și Comisie de Control asupra Serviciului Român de Informații, să invităm la audieri directorul SRI, să ne pună la dispoziție, dacă are date despre asemenea date, pentru că românii trebuie să știe adevărul, să se facă lumină în acest caz și să știm dacă integritatea statului este pusă la îndoială sau este amenințată. Pentru marți voi propune chemarea acestuia în Parlament.

Consider că este o responsabilitate foarte mare și trebuie să se prezinte în fața comisiei pentru a aduce lămuriri pe acest subiect. Nu cred că se pune problema de un refuz din partea unui instituții care are atribuții în domeniul securității naționale. Vorbim de inegritatea statului și consider că același demers trebuie să-l facă și comisia SIE. Românii trebuie să știe dacă există asemenea înțelegeri", a declarat Marian Cucșa, în direct la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel