Șeful FBI spune că se folosesc drone în SUA, în plin scandal al încălcării vieții private

drone dece
drone dece

Directorul FBI Robert Muller a dezvăluit, miercuri, că Biroul folosește drone pentru a supraveghea teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Mueller a răspuns afirmativ când senatorul de Iowa, Chuck Grassley, l-a întrebat dacă FBI folosește astfel de vehicule, șeful Biroului precizând că uzul se face în circumstanțe special, scrie Huffington Post.

Întrebat dacă Biroul a dezvoltat o politică a modului și scopului în care se folosesc dronele, legat de viața privată a oamenilor, Mueller a spus că acest proces este la început.

”Vă pot spune că aria în care le folosim este restrânsă”, a subliniat Robert Mueller.

Prism, Boundless Informant, Verizon și ... drone

Senatorul de California Dianne Feinstein, un susținător al programului de supraveghere deconspirat de expertul IT Edward Snowden luna aceasta, condamnă, în mod paradoxal, folosirea dronelor. ”Cred că cea mai mare amenințare la adresa intimității americanilor sunt dronele, folosirea lor, puținele reglementări în vigoare astăzi și industria înfloritoare a dronelor comerciale”, a spus ea.

Dronele au creat o întreagă polemică în SUA nu de ieri, de astăzi, ci din anii folosirii acestora în țările din Orientul Mijlociu. Programul dronelor îi este atribuit lui John O. Brennan, șeful CIA și fost consilier al președintelui Barack Obama în chestiuni de contra-terorism. Pe acest subiect, președintele Obama a spus în numărate rânduri că dronele sunt un rău necesar, ce trebuie folosit cu moderație. Nevoia de drone apare când America se confruntă cu amenințări teroriste din partea unor guverne în care SUA nu au influență, explica președintele Barack Obama pe 24 mai anul curent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel