Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Întărim prezența militară în zona Mării Negre. VIDEO

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg  a declarat că prezența militară în zona Mării Negre va fi întărită.

“În ultimii ani, am sporit semnificativ prezența militară în zona estică a Alianței. Avem o prezența rotaționala avansată (Tailored Forward Presence) în România, cu Brigada Multinațională de la Craiova și în Nord, cu Grupurile de Luptă din zona Baltică și în Polonia, mai multă Poliție Aeriană și mai multe nave militare din forțele navale NATO. În ultimele luni am văzut și nave militare americane, cel puțin 3, în Marea Neagră dar și alte state aliate operând în Marea Neagră.

Avem 3 state riverane la Marea Neagră: Turcia, România și Bulgaria, și avem 2 parteneri apropiați, Ucraina și Georgia. Deci aliații investesc mai mult. Avem și sistemul Alliance Ground Surveillance (AGS), drone care patrulează și supraveghează de-a lungul frontierelor noastre, în special în Sud și Est, îmbunătățesc capacitatea și abilitatea noastră de a execută misiuni de cercetare, recunoaștere și culegere de informații la frontierele noastre.

Un alt motiv pentru care am făcut o propunere că să existe mai multă finanțare NATO pentru descurajare și apărare este că investind mai mult, împreună vom stimula mai mulți aliați să furnizeze mai multe capabilități, în special pe Flancul Estic și în zona Marii Negre și a Marii Baltice”, a declarat Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând la o întrebare adresată de Antena 3 privind  întărirea flancului estic și a zonei Marii Negre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel