Seceta severă oferă noi dovezi ale existenței dinozaurilor. Mai multe urme au fost descoperite în urma temperaturilor record

Seceta severă oferă noi dovezi ale existenței dinozaurilor. Mai multe urme au fost descoperite în urma temperaturilor record / Foto: Pixabay, de Dariusz Sankowski
Seceta severă oferă noi dovezi ale existenței dinozaurilor. Mai multe urme au fost descoperite în urma temperaturilor record / Foto: Pixabay, de Dariusz Sankowski

Seceta a scos la iveală urme de dinozaur vechi de 113 milioane de ani pe albia unui râu din centrul Texasului.

Urmele masive, care aparțineau unui singur acrocantosaur, nu mai fuseseră văzute, deoarece stăteau sub apă și dedesubtul mai multor straturi de sedimente.

Urmele de la Dinosaur Valley State Park din Texas sunt unele dintre cele mai bine conservate din lume, a declarat directorul parcului Jeff Davis.

Aproape tot Texasul se confruntă cu secetă, conform US Drought Monitor, scrie BBC.

Săptămâna trecută, peste 87% din stat se confrunta cu una dintre cele mai grave categorii de secetă - severă, extremă sau excepțională. Condițiile excesiv de uscate și calde ale verii au făcut ca un râu din parcul central Texas să se usuce aproape în întregime, dezvăluind urmele.

Urmele recent expuse se numesc „Lone ranger trackway”, aparținând unui acrocanthosaurus, care a mers pe acel traseu aproximativ 30 de metri.

Din ce în ce mai multe trupuri umane ies la suprafață în lacul Mead, secat de căldura infernală din Las Vegas

Lacul Mead începe să scoată la suprafață din ce în ce mai multe trupuri umane, multe dintre ele victime ale unor crime. 

Mai multe rămășițe de schelete umane au fost descoperite în zona Swim Beach din Lake Mead luni seară, au spus oficialii, marcând pentru a treia oară când autoritățile raportează că au găsit rămășițe pe plajă, pe țărmul retragere rapidă a lacului. Până în acest an, autoritățile au recuperat de cinci ori rămășițe umane la lac, dintre care trei au fost la Swim Beach. Nu este clar dacă cele trei descoperiri de la Swim Beach sunt toate de la o singură persoană sau indivizi separați. Legistul din comitatul Clark a lucrat pentru a determina dacă primele două descoperiri din Swim Beach, care erau ambele rămășițe parțiale, sunt de la aceeași persoană, a declarat un purtător de cuvânt al regiunii pentru CNN.

Rangerii National Park Service au răspuns apelului de la Swim Beach în jurul orei 20.00. La fața locului a lucrat cu echipa de scufundări a Departamentului Metropolitan de Poliție din Las Vegas pentru a stabili un perimetru pentru recuperarea rămășițelor, a spus serviciul parcului într-un comunicat de presă. 

Pe lângă rămășițele găsite la Swim Beach, alte două seturi de rămășițe au fost descoperite în lac în luna mai, inclusiv un cadavru care este investigat ca caz de omucidere, după ce a fost găsit într-un butoi corodat cu o rană de armă, au spus oficialii.

Pe 1 mai, un cadavru a fost găsit într-un butoi blocat în noroiul de pe malul în retragere al lacului. Cel mai mare rezervor din SUA, Lake Mead furnizează apă potabilă pentru 20 de milioane de oameni din Las Vegas până în Los Angeles. Poliția avertizează că probabil vor fi găsite mai multe cadavre pe măsură ce lacul se retrage, transmite BBC. 

Nivelurile lacului Mead au scăzut începând din 2000, după ce secetele s-au agravat în ultimii ani, oamenii de știință spunând că schimbările climatice exacerbează situația. Anchetatorii spun că trupul găsit săptămâna trecută de navigatori aparținea unei persoane care a fost împușcată mortal în anii 1970 sau 1980.

Detectivul specializat pe omucideri, din Las Vegas, lt. Ray Spencer a declarat presei locale că momentul a fost stabilit datorită hainelor și pantofilor victimei, care erau vândute în magazinele Kmart la acea vreme. Se efectuează cercetări suplimentare pentru a studia metalul corodat al butoiului pentru mai multe dovezi.

”Aș spune că există o șansă foarte bună, pe măsură ce nivelul apei scade, să mai găsim rămășițe umane”, spunea Spencer în urmă cu două săptămâni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel