Sebastian Ghiță, LOVITURA MOMENTULUI din Serbia: Cutremur pe scena politică

Sebastian Ghiță
Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță rupe tăcerea într-un interviu exploziv, ce va fi difuzat în această seară, de la ora 21:00, pe Antena 3. 

Interviul a fost realizat de Ion Cristoiu. Acesta a afirmat că interviul a durat patru ore și va fi împărțit în episoade. Întrebările au pornit de la înregistrările difuzate de Sebastian Ghiță după plecarea din țară. Jurnalistul anticipează că interviul va provoca un CUTREMUR pe scena politică. 

VEZI AICI DECLARAȚIILE: 


GHIȚĂ - CRISTOIU, rezumat INTERVIU

Declarațiile din înregistrările cu Sebastian Ghiță difuzate până acum: 

Unde a cunoscut-o pe Kovesi

Pe doamna Kovesi am cunoscut-o în sediile SRI la K2, K4 şi T14. Acolo ne întâlneam de minim două ori pe săptămână încă din anul 2010 şi a durat această serie de întâlniri până în anul 2014. Realitatea e că poate sute de astfel de întâlniri au existat în aceşti ani. La unele din întâlniri erau prezenţi doar generalul Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi un şef al staţiei CIA din România. Primul pe care l-am cunoscut în prezenţa doamnei Kovesi şi a domnului Coldea a fost domnul Karl Schwab, fostul şef al doamnei Kovesi, iar al doilea este Eric Easley, poate actualul şef al doamnei Kovesi. 

Vreau să o întreb pe doamna Kovesi dacă îşi mai aduce aminte de petrecerea restrânsă din vila de la Sinaia în care dânsa cu domnul Dîncu şi cu mine şi chefuiam cu lăutarii şi cântam «La Chilia în port», varianta pentru statul de drept. 

Mail-ul [email protected]

Aceste mailuri există, pot fi expertizate electronic, nu sunt doar tipărite pe hârtie şi cred că atunci când într-un astfel de mail, lângă adresa doamnei Kovesi, cucuveaua mov, vedem şi adresa consilierei sale apropiate, Dana Tiţian, începem să ne gândim de două ori dacă nu cumva mailul este al doamnei Kovesi. Dar când ne uităm pe un alt document, un document care arată ce s-a întâmplat în acel dosar şi ne arată o chestiune fără putere de tăgadă -seriile banilor banconotelor în flagrantul de la Realitatea. Au fost transmise de către mine pe acest mail doamnei Kovesi şi aceste serii pot fi foarte uşor verificate de către oricine în dosarul care s-a aflat pe rolul instanţelor. Nu mai poate să spună nimeni, nici măcar doamna Kovesi că dânsa nu folosea acest mail, cucuveaua mov, că Dana Tiţian nu era consiliera dânsei şi că nu au fost persoanele care au condus ostilităţile în dosarul Realitatea Media. 

Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită [email protected]. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat. 

Dosar Dan Voilescu: Plan de închidere

Am văzut cu ochii mei ce a făcut Laura Codruţa Kovesi în dosarul Realitatea Media. Îşi dorea un caz spectaculos şi m-a folosit pentru a fabrica un dosar. Am auzit despre cazul lui Dan Voiculescu de la fostul preşedinte Traian Băsescu. Mi-a spus că are înregistrări cu felul în care s-a plănuit şi organizat închiderea lui Dan Voiculescu. La fel, am date şi informaţii despre felul în care acest sistem represiv l-a executat pe Adrian Sârbu. Toate dosarele cu patroni de media au fost măsluite, aranjate. 

Angajarea unui ofițer SRI la Prahova

Este vorba despre Sabin Iancu, care l-a selectat pe procurorul Negulescu să facă treburile murdare şi l-a ajutat să măsluiască dosare şi să găsească denunţători falşi şi mincinoşi. Acest Negulescu a folosit una dintre cele mai josnice persoane, aşa-numitul Răzvan Alexe pentru a obţine denunţuri în peste 20 de dosare care îl au ca denunţător. 

Iulian Bădescu, dosar pus la cale cu ajutorul finei sale

Familia Bădescu şi-a ales nişte fini pe care să îi călăuzeacă în viaţă, dar s-a demonstrat că acei fini erau prieteni cu familia procurorului Negulescu. Claudia Tănase care din fina primarului Bădescu a ajuns denunţătorul lui, dosarul fiind făcut de procurorul Negulescu. Acesta a ales să pună tehnică de înregistrare pe fină să o trimită acasă la fostul primar să obţină denunţuri ca să scape de o datorie de 100.000 de euro. Ăsta e dosar? Când a venit CSM să verifice a minţit şi a spus că nu a făcut acte de urmărire penală. Am prezentat dovezi clare că Negulescu a dispus începerea urmării penale. În cazul meu a măsluit probe. Mă refer la cazul familiei Ponta din 2015, m-am trezit amestecat într-o poveste pe ale cărei personaje nu le cunoşteam, am văzut că nişte oameni au fost forţaţi să dea declaraţii împotriva mea, oameni pe care nu i-am cunoscut. Apoi, a apărut un alt dosar în care erau foşti colegi de facultate, le-a distrus afacerile. Erau oameni cu care poate mai ţineam legătura ocazional, nu aveau nicio vină, nu trebuie să-i facă pe procurori ca o relaţie cu ei să le distrugă firmele. 

Procurorii, justiție pe denunțuri îndoielnice

Alte situaţii: au apărut mulţi oameni care sunt în închisoare şi sunt învăţati să facă acord de recunoaştere, dar sunt învăţaţi să facă denunţuri împotriva altora. E greu de înţeles cum unii procurori au fost învăţaţi să dea mită pedepse mai mici sau scoaterea unor capete de acuzare. Dacă procurorul face asta, cum mai putem avea încredere în astfel de justiţie? Au găsit personaje ca Pinalti şi un om numit Berdilă să îi convingă să facă denunţuri în condiţiile în care i-am văzut de câteva ori în viaţa mea. Toate aceste lucruri inventate mă fac să cred că alunecăm pe o pantă abruptă şi că această dorinţă nebună a DNA de a face să ne turnăm fiecare pe fiecare până nu mai rămâne niciunul fără dosar e haotică, fără sens şi, dacă mai continuăm aşa, România va pierde. 

Despre Vântu

Kovesi m-a abordat în clădirea SRI, numită K2, stăteam împreună la masă şi mi-a spus că ascultându-l pe Vântu şi-a dat seama că nu mai are finanţare şi mi-a explicat cât de vulnerabil este Vântu şi că va accepta să primească finanţare şi să cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru, dânsa gândindu-se că va putea să îl doboare şi că Realitatea va deveni o televiziune supusă ce va da ştiri laudative la adresa mai marilor zilei. Nu s-a întâmplat. Cu toate acestea, am semnat acel contract de management cu Vântu şi am acceptat să finanţez Realitatea TV. Au început fricţiunile dintre mine şi Sorin Ovidiu Vântu, iar Laura Codruţa Kovesi, stând la pândă, a luat în considerare că un dosar făcut pe baza acestor tensiuni să fie făcut de dânsa şi a început să-mi explice cum şi în ce fel pot fi conduse discuţiile cu Vântu ca să pară şantaj, ameninţare sau să se încadreze la fapte penale. Am ascultat-o pentru că aveam o relaţie de prietenie şi pentru că punea extrem de multă pasiune în dorinţa de a-l înfunda pe Vântu şi nu am vrut să mă cert cu dânsa. 

Denunțuri sugerate

Doamna Kovesi mi-a sugerat şi explicat cum să vin cu astfel de denunţuri şi informaţii pe care dânsa să le interpreteze dorind să facă un dosar de renume care să o împingă spre vârful Ministerului Public, să preia conducerea DNA şi să îşi consolideze cariera. V-am arătat mailul cucuveaua mov şi Realitatea Tv, seria de bacnote trimise de mine pe mailul doamnei Kovesi să fie probă în dosar. În alt mail sunt următoarele fraze scrise de Laura Codruţa Kovesi şi consiliera ei, Dana Tiţian:`Ne trebuie ceva convingător, că ameninţarea te-a făcut să cedezi, să dai suma solicitată, acum vom motiva pe ce avem`. Kovesi îmi cererea practic documente care să îl acuze pe Vântu şi să o ajute pe dânsa în acest dosar. Vine şi îmi spune negru pe alb că doreşte mai mult, că vrea un contract să se vadă că familia mea e ameninţată, sau un supliment de contract la contractul de pază să justifice de ce am făcut plângerea. Eu ştiu cum au stat lucrurile. N-am crezut că ajutând-o se va schimba şi va breveta modelul şi va explica şi altor procurori care se vor apuca de măsluit dosare. Şi-a dorit acest dosar pentru sistem să aibă televiziunea şi după ce am ajuns acolo au început să mă preseze să nu mai apară cineva la ştiri, să apară alţii, să dau afară jurnalişti, să îi aduc pe alţii. Au inceput conflictele între mine şi sistem şi am cedat. L–au adus pe Elan Schwartzenberg şi eu am mers să fac România Tv. Au crezut probabil că proiectul va eşua. Chiar dacă au existat meciuri, îi felicit pe cei de la Antena 3 că au rezistat presiunilor. Au existat aceleaşi lucruri, ca în cazul Realitatea, cu RCS-RDS şi domnul Bendei, ştiu multe lucruri şi poate într-o zi o să le povestesc. A fost un dosar măsluit şi am dovezi. Ce au făcut cu Voiculescu, Vântu, Sârbu, Patriciu, Adamescu vor să facă acum cu mine, să distrugă România TV şi să mă ducă la închisoare. 

Aducerea lui Nicolae Popa

O firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducererea lui Nicolae Popa, fostul director FNI, din Indonezia. O firmă privată, la cererea statului român şi a doamnei Kovesi, a plătit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI şi aş vrea să o întreb pe Kovesi: Ce operaţiune e asta? Suntem vinovaţi de spălare de bani? E doar dânsa? Doar eu? Am trimis noi poliţişti în Indonezia?

Dosare în care s-a făcut nedreptate

Sunt multe persoane cărora în aceşti 10 ani li s-au făcut mari nedreptăţi. Cazurile pe care le cunosc îndeaproape cu amănunte şi ştiu cât de nedrept, incorect au fost aranjate şi măsluite sunt cel al lui Adrian Năstase, al lui Şereş, felul în care lui Geoană i s-au furat alegerile, felul în care au fost păcăliţi milioane de români la suspendarea lui Băsescu, felul în care a fost deturnată voinţa Monei Pivniceru la numirea lui Kovesi, cazul lui Voiculescu cu Camelia Bogdan şi judecatorul Mustaţă, felul in care s-a măsluit dosarul Voiculescu-Bendei, felul în care s-a arajat dosarul Sârbu pe adresa secretă a lui Florian Coldea. 

Nu doar eu cunosc aceste lucruri, ascultaţi-l pe fostul preşedinte Traian Băsescu ce povesteste despre întâmplările din biroul său pe care le-a înregistrat, întâmplări desfăşurate în prezenţa lui Florian Coldea, Kovesi, Cameliei Bogdan. Dacă asta vi se pare justiţie atunci nu mai am ce spune: 

Şi aveţi înregistrări cu toţi?

Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan. Bă, da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet. Da? Hai băieţi să-l aruncăm în aer! Vreţi să-mi distrugeţi familia?

Ce stat este ăsta, domnule preşedinte?

Băsescu: Eu v-am spus de câteva ori, stat mafiot, na, eu ştiu ce spun.

Probleme cu dosarul Voiculescu?

Băsescu: Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, ştii. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii.

Sunteţi supărat pe ei.

Băsescu: Bogdan este, a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat şi la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te ştiu cine eşti!

Imagini cu Coldea de la Cheia

Unul dintre conflictele majore pe care le-am avut cu Florian Coldea ţinea de discuţia despre dezvoltarea României, despre faptul că sunt blocate proiectele, că frica generează lipsă de absorbţie de fonduri europene, de faptul că funcţionarilor le e teamă să mai ia orice decizie şi să semneze orice document. În februarie 2015 a fost oaspetele meu la o vilă a familiei de la Cheia. A venit împreună cu familia sa. Am dovezi şi am să vi le arăt.

Ponta, proiect autostradă, blocat de Coldea

Ponta îşi dorea să continue proiectul cu autostrada Comarnic-Braşov însă Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta, pe el şi funcţionari din CNADNR care îndrăznesc să avanseze cu acest proiect. Îl va aresta dacă semnează contractul. Licitaţia, pentru că a fost vorba de o licitaţie între mari concerne europene, fusese deja câştigată de către consorţiul Vinci Strabag Aktor şi era susţinută de două grupuri financiare mari: Societe Generale din Franţa şi Erste Group Bank din Austria. În februarie 2015, la Cheia i-am reproşat lui Florian Coldea că blochează România blocând acest proiect şi nu numai. Mi-a răspuns foarte nervos şi agasat că europenii vor autostrada Piteşti- Sibiu pentru că pe acolo este definit culoarul european iar restul de bani pe care România îi strânge trebuie să-i păstrăm pentru a cumpăra armanent. I-am explica că autostrada Piteşti-Sibiu costă şapte miliarde de euro şi va dura peste 12 ani să o facem iar autostrada Comarnic- Braşov va costa sub un miliard şi o poate face România în doi ani, maxim trei. Iată că ce am spus atunci a confirmat guvernul Cioloş acum câteva săptămâni. Au spus foarte clar că până în 2023 să ne luăm gândul de la a avea o autostradă. Comarnic - Braşov ne-ar fi costat mai puţin de un miliard şi România ar fi putut construi în doi ani, maxim trei. De ce s-a luat decizia, care sunt interesele? Cum le răspunde oamenilor că în 2018 n-au trecut cu o autostadă Carpaţii? Să le răspundă Coldea. Eu le spun cine a blocat construirea. A fost ultima convorbire neoficială pe 1 februarie 2015. El a plecat supărat şi după două săptămâni, pe 17 februarie, atât fostul premier, cât şi eu, ne-am trezit cu un dosar, familia lui Victor Ponta a fost chemată la DNA, le-au făcut percheziţii, le-au confiscat tabletele nepoţilor. Nici după doi ani procurorii nu au făcut ceva cu acel dosar. 

Despre numirea lui Kovesi, cum ar fi fost șantajat Ponta

Bună seara! V-am menţionat de la bun început despre întâlnirile avute cu Laura Codruţa Kovesi la vilele SRI - K2, K4 şi T14, la care au mai participat în anumite momente domnul Florian Coldea şi şefii staţiei CIA din Bucureşti. Bănuiesc că v-aţi întrebat cum am ajuns eu la aceste întâlniri. Persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea în 2008. Eram tineri, aveam copii mici şi am legat o relaţie de prietenie. Amândoi credeam într-o Românie mai bună şi ne propuneam să facem oricât de mult putem ca România să crească, să se dezvolte şi să ne găsim şi noi un loc în ţara noastră. Şapte ani de zile copiii noştri au crescut împreună. Nu vă voi da poze cu ei, pentru că n-au nicio vină copiii.  În schimb, veţi vedea alte dovezi ale relaţiei mele cu Florian Coldea, din vacanţele… mai multe, făcute împreună. Aşa am ajuns să o cunosc pe Laura Codruţa Kovesi şi să mă împrietenesc şi cu ea. M-am întâlnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasă, la cramă, în vie. Am chefuit împreună, am fost pe pontonul SRI din Deltă sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia şi în multe alte locuri. Aşa am ajuns să fiu direct implicat în numirea Laurei Codruţei Kovesi la DNA, în 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea şi prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Băsescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public.

Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi. Practic, în faţa mea Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunţul cu privire la anularea vizitei va fi făcut în apropierea alegerilor prezidenţiale, iar chestiunea aceasta îl va distruge.

Toate aceste lucruri pot fi confirmate și de Victor Ponta, și de catre Elena Udrea, şi de către Ion Cristoiu, citind jurnalul Elenei Udrea, şi chiar de Traian Băsescu. Documentul cu propunerea de numire a Laurei Codruţa Kovesi, documentat înaintat lui Traian Băsescu, a fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta. Am asistat la redactarea lui pe hârtia oficială şi apoi am mers la vila SRI cu indicativul K2, unde se aflau Florian Coldea şi Victor Ponta. Ponta ne spusese Elenei Udrea şi mie, la întâlnirea pe care am avut-o la biroul său "eu o să o propun, dar am o părere proastă despre Kovesi. Sunt convins că va executa ordinele celor de afară şi ne va face dosare tuturor. Pe voi doi vă va aresta primii". Victor Ponta a avut dreptate. Laura Codruţa Kovesi a încercat să înlăture din viaţa publică pe toţi cei care, într-un fel sau în altul, au ajutat-o. M-am dus apoi cu documentul la Victor Ponta. L-am găsit cu Florian Coldea. Acesta a sunat-o pe Laura Codruţa Kovesi şi i-a spus să vină imediat la Bucureşti. Aşa a fost numită Laura Codruţa Kovesi. 

Despre Onea

Am urmărit conferinţa domnului Onea. Cât o să mai spunem domn. Nu ştiu cât mai poate minţi opinia publică. A admis că e vocea dânsului. Într-un acces de nebunie şi de frustrare ne-a spus că ce a trimis judecătorilor şi ce a trimis în Serbia e un fals. Nu un cetăţean din Iaşi sau Moldova i-a trimis un denunţ, ci Vlad Cosma i le-a adus. Asta am auzit toţi pe înregistrarea de aseară. Ce scrie în acte Onea, dezminte în conferinţă. S-a autoincriminat în mare hal. Principala legătură dintre aceste documente şi persoana mea sau a lui Ponta se face pe acele documente false. Nicio altă probă sau document din dosar nu ne spune că acele documente sunt legate de campania lui Ponta. Acest om a vrut să mintă judecătorii. Nu vrea o justiţie dreaptă, el falsifică. Ne-a spus cu gura lui. A luat documente false, le-a falsificat forţându-l pe Vlad Cosma. Mă întreb dacă e zdravăn, dacă Kovesi e zdravănă că l-a mai pus o dată să mintă. Se vede o măsluire. Mă întreb dacă ei mai scapă cu un comunicat. Mă întreb dacă Augustin Lazăr mai e procuror general. 

Chestia asta cu şantajul, ce tratament să le mai acorde DNA-ul? Familia Cosma a depus plângere penală. A depus plângere penală şi înregistrările. Şantajul îi absolvă de ce au făcut în dosarul meu? Sub supravegherea lui Kovesi, cu încurajarea ei, aceştia au măsluit probe în acest dosar. Nu e singurul

[citeste si]

Acel denunţ e făcut de un cetăţean. Poate fi pus din nou să dea o probă şi să i se expertizeze scrisul. Acel document e un fals. Acolo se spun o mulţime de poveşti. Că a lucrat pentru campania lui Ponta. Acel cetăţean Serghei Petruş nu există. E un fals. Nu e nici vreo identitate acoperită. Greşeala lui Onea asta e. A încercat să mintă prin omisiune.

Parchetul General va trebui să ne probeze. Nu mai au loc de întors. Orice putere ca a lui Kovesi e efemeră. Cum de nu aţi arestat-o pe Kovesi? I-aţi fost complici! Nu au scăpare cei de la Parchetul General! Astăzi se fac de râs cu această ieşire publică istorică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel