Se scumpesc biletele de tren şi cartelele de metrou, începând de mâine - UPDATE

Tarifele la călătoria cu trenul vor fi majorate, începând cu 15 septembrie, cu opt procente, ca şi preţul unei călătorii cu metroul, în urma unei înţelegeri cu FMI, în care se prevede majorarea tarifelor la primele 10 companii publice cu cele mai mari pierderi.

„S-a aprobat în 1 septembrie, în Guvern modificarea tarifelor. Totodată, a fost introdus un tarif nou la Metrorex, un abonament de week-end cu călătorii nelimitate, care costă 6 lei", spunea fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, într-o conferinţă de presă.

Propunerile iniţiale privind creşterile de tarife la CFR Călători şi Metrorex erau de 8-11%.

Printe companiile publice vizate de angajamentul luat în faţa FMI se numără CFR Călători şi CFR Marfă, Metrorex, Termoelectrica şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

UPDATE: Directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte, a declarat marţi că scumpirea biletelor anunţată pentru 15 septembrie a fost amânată deocamdată, fără a se cunoaşte data. "Scumpirea biletelor este în vigoare, dar se amână deocamdată. Guvernul şi-a dat acordul, dar mai trebuie să-şi dea avizul o direcţie din Ministerul Finanţelor" , a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Udrişte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel