Margaret Atwood: Dacă sistemul politic nu se schimbă ''se va ajunge la Revoluţia Franceză''

Margaret Atwood a avertizat că în Statele Unite ar putea urma o ''Revoluţie Franceză'' în cazul în care sistemul politic nu se va schimba, relatează marţi Press Association.

Autoarea canadiană este semnatara romanului The Handmaid's Tale, o distopie apărută în 1985 a cărei acţiune se petrece într-un viitor apropiat în care un regim totalitarist a răsturnat guvernul Statelor Unite. Opera, adaptată într-un serial de televiziune aclamat de critici, având-o în distribuţie pe Elisabeth Moss, prezintă o lume în care femeile sunt aservite bărbaţilor. Atwood, în vârstă de 79 de ani, a declarat că mai mulţi factori hrănesc inegalitatea în viaţa reală în Statele Unite şi a avertizat că această situaţie ar putea conduce la un eveniment seismic similar celui din secolul al XVIII din Franţa când clasa conducătoare a fost răsturnată. Există şi alţi factori în această ţară care conduc la o mulţime de inegalităţi, să vorbim aşadar despre sistemul sanitar, despre politicile de încarcerare şi despre marea sciziune între oamenii foarte, foarte bogaţi şi restul, a declarat autoarea pentru Press Association. Aşadar, pericolele din această ţară nu au de-a face doar cu inegalitatea de gen, ci şi cu cea de clasă, rasă şi avere. Nu se poate continua la nesfârşit cu legiuitori care scriu şi adoptă legi care îi îmbogăţesc. Nu se poate continua aşa la nesfârşit, se va ajunge la Revoluţia Franceză, a adăugat scriitoarea.

Autoarea, simbol al drepturilor femeilor

Atwood, poetă, eseistă şi activistă de mediu, a fost invitată de onoare a galei anuale Make Equality Reality a organizaţiei nonguvernamentale Equality Now, eveniment desfăşurat luni în Los Angeles. Autoarea a fost onorată pentru rolul său de simbol şi campioană a drepturilor femeilor', în timp ce actriţa americană Amandla Stenberg a primit prima distincţie Changemaker Award. Atwood a sugerat că soluţia pentru instaurarea egalităţii şi depăşirea problemelor percepute în Statele Unite este atragerea la vot a unui număr cât mai mare de tineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel