Scoția, independență. Soluție după Brexit

Descriere foto:

Singura soluţie la problema Scoţiei legată de Brexit este independenţa, afirmă premierul Nicola Sturgeon.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este o problemă gravă pentru Scoţia, pentru care singura soluţie este independenţa sa faţă de Regatul Unit, a declarat marţi premierul scoţian Nicola Sturgeon, relatează Reuters.

'Brexitul este o problemă gravă pentru Scoţia', a spus Nicola Sturgeon în cadrul unei conferinţe a Partidului Naţional Scoţian (SNP) pe care îl conduce, adăugând că Brexitul a făcut şi mai evident faptul că viitorul Scoţiei nu se află în mâinile ei deoarece va părăsi Uniunea Europeană împotriva voinţei sale. 'Singura soluţie pentru Scoţia este să devină o ţară independentă', a mai spus şefa executivului scoţian, care a subliniat că este din ce în ce mai încrezătoare că acest lucru se va întâmpla.

Dispreț față de Scoția

Sturgeon a afirmat că 'dispreţul' manifestat până acum de guvernul britanic faţă de Scoţia în timpul negocierilor privind Brexitul a arătat că Marea Britanie nu este o uniune de naţiuni egale. Sâmbătă, aminteşte AFP, peste 20.000 de persoane au manifestat la Edinburgh pentru independenţa Scoţiei. Premierul Nicola Sturgeon şi-a luat angajamentul să aducă la cunoştinţa publicului proiectele sale cu privire la un nou referendum asupra independenţei, 'atunci când termenii Brexitului vor fi clari'.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie, în baza unui referendum la care scoţienii au răspuns 'nu'. Premierul britanic, Theresa May, a refuzat să autorizeze un nou referendum legat de independenţa Scoţiei, care trebuie să fie aprobat de parlamentul de la Londra.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27