EXCLUSIV  Scoția e în precampanie pentru desprinderea de Marea Britanie. Cozmin Gușă: Contează mișcarea noului rege

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Cozmin Gușă a vorbit despre referendumul pe care Scoția vrea să-l organizeze pentru desprinderea de Marea Britanie.

Cozmin Gușă a vorbit despre referendumul pe care Scoția vrea să-l organizeze anul viitor pentru desprinderea de Marea Britanie și revenirea în Uniunea Europeană:

„Înțeleg faptul că anul viitor e din nou referendum în Scoția pentru a se desprinde de Marea Britanie“, a spus Bogdan Chirieac.

„Da, a început un soi de pre-campanie. Am om trimis la fața locului, apropo de școlile din Marea Britanie care, dacă le eliminăm pe cele din SUA, sunt în primele locuri. În primele 10 cred că sunt 6 sau 7 din Marea Britanie.

Aureolată de victoria din alegeri, premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a început pre-campania și sigur că va conta foarte mult și ce se va discuta în această toamnă cu noul rege. Contează foarte mult dacă va fi activ și în zona aia, dacă a avut păreri până acum spuse apăsat. Depinde, s-ar putea să nu se mai meargă mai departe dacă se fac înțelegeri, dar chestiunea cu referendumul, problema geostrategică este că Scoția acoperă un flanc de nord-est al unor circuite geo-economice, inclusiv de tip maritim, care au foarte mare importanță pentru Marea Britanie.

Dacă Scoția va considera că trebuie să iasă și să revină în Uniunea Europeană, pentru că referendumul nu este despre dezlipirea de Marea Britanie, ci are două componente, dezlipirea de Marea Britanie și revenirea în Uniunea Europeană. Jocul este mult mai complex acolo“, a spus Cozmin Gușă.

„Este și a fost semnalat de H. D. Hartmann aseară (citește AICI). El are o viziune chiar pesimistă și spune că acest lucru ar putea să însemne desființarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Trebuie urmărit cu marea atenție ce face Regele Charles al III-lea“, a completat Bogdan Chirieac în cadrul emisiunii „Deferiți mass media“.

VEZI ȘI    -    Prietenia Regelui Charles al III-lea cu țara noastră: Iubesc România și bogăţiile de necrezut ale acesteia/ foto

Moartea Reginei Elisabeta a II-a. Noul rege Charles al III-lea va deține toate lebedele și sturionii din Regat, nu are nevoie de permis de conducere și pașaport

Noul rege Charles al III-lea nu va avea nevoie nici de paşaport, nici de permis de conducere a automobilului şi va deţine toate lebedele şi toţi sturionii din Regatul Unit in Regatul Unit, unul dintre privilegiile insolite care decurg din funcţia sa de suveran britanic, informează AFP. 

Fără paşaport şi permis de conducere Regele poate să călătorească fără documente oficiale.

Spre deosebire de ceilalţi membri ai familiei regale, el nu va avea nevoie de paşaport, întrucât acest document este oricum emis deja în numele său. Din acelaşi motiv, şeful statului britanic beneficiază de un statut privilegiat în materie de conducere a automobilului, fiind singurul britanic care este scutit de obligativitatea de a deţine un permis în acest sens (citește continuarea AICI).

VEZI ȘI    -    Steagul de la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, în bernă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel