Şcolile nu mai au nevoie de autorizaţie la incendiu pentru acreditare. Decizie publicată în Monitorul Oficial

Autorizaţia ISU de securitate la incendiu nu mai reprezintă condiţie obligatorie la acreditarea şcolilor şi grădiniţelor de stat şi privat. Conform unei legi publicate în Monitorul Oficial, instituţiile de învăţământ trebuie în continuare să obţină autorizaţia, dar ea nu mai este obligatorie la acreditare. 

Eliminarea obligativității autorizației ISU pentru acreditare a fost decisă de Parlament, pe 25 noiembrie 2019, atunci când Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 23/2019 a ajuns la vot.

În Monitorul Oficial de marţi, 26 noiembrie, a fost publicată atât Legea de aprobare a ordonanței, cât și decretul prin care președintele Klaus Iohannis promulgă legea care scoate avizul ISU dintre criteriile pentru acreditarea/autorizarea școlilor de stat și private.

ARACIP confirmă eliminarea autorizaţiei ISU

"Autorizarea de funcționare provizorie a școlilor și grădinițelor și acreditarea lor nu mai depind de obținerea autorizației de securitate la incendiu. Autorizația de securitate la incediu a devenit obligatorie din 2017 și, de atunci, am constatat că foarte multe spații școlare, atât la școli publice, cât și la școli private, nu au această autorizație. Pe de altă parte, obținerea acestei autorizații nu este sarcina Ministerului Educației, a directorului de școală sau a inspectoratului școlar. Pentru școlile publice, și până acum era tot obligația autorităților publice locale să obțină autorizația de securitate la incendiu; prin legea publicată azi în Monitor este doar întărită această obligație a autorităților administrației publice. Numai că, pe baza standardelor de autorizare provizorie și acreditare a instituțiilor de învățământ, noi a trebuit să verificăm existența autorizației de securitate la incendiu".", a declarat Şerban Iosifescu, preşedintele ARACIP, pentru edupedu.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel