SCHIMBARE la începutul anului școlar. Cîmpeanu: ”E îngrijorător!” Anunț pentru elevi și părinți

Sorin Cimpeanu  Foto: Crișan Andreescu
Sorin Cimpeanu Foto: Crișan Andreescu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying.  

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying. Este un fenomen îngrijorător, iar numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a interveni, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu. Declarațiile au fost făcute vineri seară, la Digi 24.

„Vedem numeroase cazuri de bullying, este îngrijorător. Este o consecință a pierderilor înregistrate nu doar în plan educațional, ci și în plan social, emoțional”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a recunoscut că numeroase cadre didactice nu sunt pregătite pentru a preintâmpina hărțuirile sau jignirile făcute de copii.

„Nu toți știu ce au de făcut, am avut de curând un decident care nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles nici acum cu ce a greșit”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Grup de acțiune anti-bullying

De asemenea, a anunțat că, în viitorul an școlar, în fiecare școală, va fi câte un grup de acțiune anti-bullying format din cadre didactice, elevi, părinți și specialiști.

„La începutul anului școlar viitor, în fiecare școală va exista un grup de acțiune anti-bullying”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit statisticilor, un elev din patru este victima fenomenului bullying.

Ministrul Sănătății: La toamnă, vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăila, a declarat că, probabil, elevii vor purta mască de protecție în interiorul școlilor și anul școlar viitor.

Declarația a fost făcută joi, 10 iunie, la TVR. Decizia nu a fost încă luată, dar autoritățile cred că menținerea obligativității purtării măștii de protecție în interiorul școlilor este cea mai bună soluție.

„Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați. (...) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși, lecția din Marea Britanie ne învață că, atunci când a fost o relaxare, a crescut numărul cazurilor”, a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, joi, la TVR.

Ministrul Sănătății a mai spus că măsura privind masca ar putea fi prelungită deoarece numeroși copii nu vor fi vaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel