EXCLUSIV  Scenariu cu alegerile anticipate în 2023 și noul USL. Cristina Trăilă, despre momentul în care va fi o separare a apelor cu PSD și PNL

Deputatul PNL Cristina Trăilă a spus dacă sunt posibile alegeri anticipate în acest an.

Cristina Trăilă, deputat din partea Partidului Național Liberal, a vorbit despre posibilitatea alegerilor anticipate în 2023:

„Credeți că vom avea alegeri anticipate  anul acesta?“, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Nu cred! Nu cred că vom avea vreodată alegeri anticipate, pentru că un parlamentar, în general, indiferent din ce partid face parte, nu vrea să-și încheie mandatul înainte de vreme, ca să fim corecți față de noi toți și față de cetățeni.

Întotdeauna se vor găsi soluții astfel încât acest lucru să nu se întâmple. Nu cred că vom ajunge în situația respectivă și nu cred că noi, cei din partidele mari, care formăm coaliția PNL - PSD, vom crea un astfel de moment înainte de vreme, mai ales în contextul dat“, a spus deputatul liberal.

CITEȘTE ȘI     -    Scenariu cu alegeri anticipate în 2023. Bogdan Chirieac: Mai veridică este apariția unui nou USL, iar PSD și PNL să aibă candidat comun la prezidențiale

Posibilitatea formării unui nou USL

„Credeți în posibilitatea creării unui nou USL, alianță pre-electorală între PNL și PSD?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Eu nu cred într-o alianță politică! Eu cred într-o coaliție așa cum ne aflăm în momentul de față, când fiecare partid are identitatea lui și eu cred că spre binele PNL, care este un brand, trebuie să existe acel pilon pe care să și-l mențină din punct de vedere ideologic. E adevărat că în ultima perioadă e greu cu definirea ideologiilor, dar cred că va veni un moment, și mă refer la alegerile europarlamentare, când lucrurile vor fi definite, vrând-nevrând. Aparținem de familii europene diferite. E un moment în care nu ai cum altfel. Popularii europeni își vor dori să-și maximizeze votul, iar același lucru se va întâmpla cu socialiștii europeni. Abia atunci va fi un moment de ușoară separare a apelor și vom vedea în continuare ce se va întâmpla la parlamentare și locale.

Eu cred că este benefică pentru România existența acestei coaliții. Partidul Național Liberal a fost la guvernare, indiferent că USR-ul a plecat, indiferent că acum avem discuții cu PSD-ul, care sunt firești“, a spus Cristina Trăilă, deputat PNL.

CITEȘTE ȘI     -  Negocieri pentru refacerea USL. Bogdan Chirieac: PSD vrea mai mulți candidați în alegeri pentru că stă mai bine în sondaje

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel