EXCLUSIV  Mircea Badea - Bogdan Chirieac, replici privind „oboseala românilor” legată de războiul din Ucraina

Chirieac și Badea
Chirieac și Badea

După un an de la conflictul pornit de Vladimir Putin, se vorbește despre „oboseala europenilor, implicit a românilor” legată de războiul din Ucraina. Conform unui eurobarometru, 25% dintre români s-ar opune, în acest moment, ajutorării Ucrainei. 

În acest context, Bogdan Chirieac a spus, la România TV: „Oboseala legată de războiul din Ucraina nu se manifestă doar în România, ci în toată lumea occidentală”.

După ce a văzut ce a declarat analistul politic, Mircea Badea a avut o întrebare la Antena 3 CNN: „Să ne spună Bogdan Chirieac, pe DC News, unde și cum a văzut că se manifestă, în România, oboseala legată de războiul din Ucraina”.

Bogdan Chirieac i-a răspuns pe DC News:

„În cazul României, oboseala este măsurată în sondajele de opinie. Recent, conform unui eurobarometru citat în toată presa, 25% dintre români au zis că s-ar opune, în acest moment, ajutorării Ucrainei. Este un rezultat al oboselii care se manifestă. În procente mai mari sau mici, această oboseală se regăsește în toată Uniunea Europeană, potrivit eurobarometrului.

În plus, au fost nenumărate manifestații împotriva creșterii prețurilor la facturi, împotriva inflației galopante. Lucrurile acestea au legătură cu războiul din Ucraina, cu embargoul împotriva Rusiei, cu iadul declanșat de intervenția lui Vladimir Putin. Până și în Statele Unite ale Americii se manifestă o oarecare oboseală deși SUA nu sunt afectate direct sub nicio formă. Partidul Republican analizează, cu mare atenție, sprijinul pe care îl oferă Congresul American Ucrainei. Așa se manifestă oboseala”.

Domnule Chirieac, cred că Mircea Badea v-ar spune că inflația nu are legătură cu războiul din Ucraina. 

„Legătura este directă deoarece creșterea prețului la energie a provocat inflația galopantă. Creșterea prețului la energie este cauzată de întreruperea livrărilor de gaze rusești ieftine și importul de gaz lichefiat mult mai scump, din diverse părți ale lumii. Cu energia mult mai ieftină, a explodat inflația. Este o legătură absolut direct proporțională”, a fost răspunsul lui Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: "Vreți să vină rușii să vă taie copiii?" Chirieac, reacţie la mesajul consilierului lui Zelenski pentru români: Plătim acest preț și trebuie să mergem până la capăt - https://www.dcnews.ro/vreti-sa-vina-rusii-sa-va-taie-copiii-chirieac-reactie-la-mesajul-consilierului-lui-zelenski-pentru-romani-platim-acest-pret-si-trebuie-sa-mergem-pana-la-capat_907785.html

VEZI ȘI: Uniunea Europeană a realizat un eurobarometru în perioada ianuarie – februarie 2023

Uniunea Europeană a realizat un eurobarometru în perioada ianuarie – februarie 2023. Deși românii au fost primii care au primit refugiați și au oferit ajutoare pentru ucraineni, ei sunt văzuți, conform procentelor eurobatrometrului, drept ultimii deschiși pentru a oferi acest ajutor, asta pentru că răspunsurile din sondaj au și o rată de respingere, care nu se regăsește în alte state, obișnuite cu diplomația și conformitatea. 

25% dintre români dezaprobă furnizarea de ajutor umanitar ucrainenilor afectați de război, acesta fiind cel mai mare procent din întreaga Uniune Europeană, la mare distanță de următoarele două state: Bulgaria (care are o rată de dezaprobare de 15%), urmată de Slovacia (care are o rată de dezaprobare de 15%).

Citiți continuarea aici - https://www.dcnews.ro/eurobarometru-ianuarie-februarie-2023-romania-intre-ajutorul-dat-pentru-ucraina-si-energia-din-rusia-comparatie-nedreapta-pentru-romani_906623.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel