Scandalului vaccinurilor. Înalt demnitar chinez, demis

Un înalt demnitar chinez a fost demis în urma scandalului vaccinurilor în China.

Partidul Comunist Chinez (PCC) a dispus destituirea unui înalt responsabil regional după un răsunător scandal al vaccinurilor cu deficienţe, care a provocat emoţie în China în iulie, a anunţat joi presa oficială, citată de AFP.

Autorităţile descoperiseră un proces de fabricare ilegal al vaccinurilor împotriva turbării într-un laborator farmaceutic din provincia Jilin, nord-est. Beijingul nu a putut stăpâni mânia opiniei publice în pofida controlului strict pe care îl asigură asupra reţelelor de socializare.

Registre de producţie, falsificate

Compania incriminată, Changchun Changsheng, este suspectată că ar fi falsificat registre de producţie şi modificat parametri de fabricaţie. 15 persoane au fost arestate, între care şi directorul general al întreprinderii. Jin Yuhui, viceguvernator al provinciei Jilin unde îşi are sediul compania, a fost demis din funcţie, a anunţat joi agenţia China Nouă. El era responsabil de supravegherea alimentelor şi a medicamentelor. Decizia a fost validată în cursul unei reuniuni a Comitetului permanent al Biroului politic al PCC.

Această instanţă formată din 7 membri deţine în realitate puterea în China şi este condusă de preşedintele chinez Xi Jinping. 'Cei care încalcă legea şi pun în pericol securitatea publică, în special în materie de vaccinuri şi medicamente, trebuie să fie pedepsiţi cu severitate', a indicat China Nouă, citând concluziile reuniunii.

Xi Jinping, constrâns să reacţioneze public

'Este necesar să încurajăm cadrele să acţioneze bine şi să se achite de atribuţiile lor cu seriozitate, tratând lipsurile în obligaţiile lor cu fermitate', au subliniat conducătorii.

La începutul scandalului, Xi Jinping fusese constrâns să reacţioneze public, denunţând practicile 'odioase şi şocante' ale companiei farmaceutice. O inspecţie naţională la laboratoarele de producere a vaccinurilor fusese efectuată. Dar numeroşi părinţi chinezi afirmă că nu mai au încredere în vaccinurile administrate copiilor lor.

Vezi și: SUA - China, război comercial. Lovitură devastatoare dată de Trump


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel