Scandalul în al cărui nume a fost menționat actualul șef al Casei de Pensii. Mare durere, bilet de adio

pensie
pensie

Casa Naţională de Pensii este condusă, printr-o decizie a Guvernului Orban, de la începutul lunii decembrie 2019, de către Laurenţiu Ţenţ.

Laurenţiu Ţenţ a ocupat, anterior, o funcţie de conducere la Casa Județeană de Pensii Bihor, instituţie al cărei nume a fost menţionat într-un caz tragic anunţat, la vremea respectivă, de presa locală. Potrivit presei, un orădean s-a sinucis la începutul lunii februarie 2018, decizia de a-şi pune capăt zilelor venind, potrivit presei locale, pe fondul lipsei banilor. Lipsă alimentată, potrivit ştirilor de la acea vreme, de faptul că decizia de pensionare întârzia să-i vină. 

Orădeanul ar fi lăsat şi un bilet de adio, în care a descris situaţia disperată în care a ajuns. Rămas cu handicap locomotor în urma unui accident rutier suferit toamna trecută, bărbatul se putea deplasa doar cu cadru metalic şi şi-a depus actele pentru a se pensiona. Doar că, după cum susţine el în bilet, decizia de pensionare nu i se eliberase, iar el, rămas fără venituri, fără curent, căldură şi mâncare, trăia din mila prietenilor şi a vecinei sale, care îl ajutau cu mâncare, potrivit ebihoreanul.ro.

Control la Casa Judeţeană de Pensii Bihor, la puţin timp după acest caz

Întâmplător sau nu, la scurt timp după ce acest caz a ajuns în presă, Casa Naţională de Pensii a efectuat în perioada 8-13 februarie 2018, un „Control tematic asupra modului de respectare a termenelor de soluționare a cererilor de stabilire a drepturilor de asigurări sociale în cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor , potrivit unui document intrat în posesia DC News. Potrivit documentului, în perioada controlului Casa Judeţeană de Pensii a fost reprezentată de Carmen Polman - Director executiv adjunct al Direcției Economice Evidență Contribuabili, cu atribuții de Director Executiv, reprezentant legal al CJP Bihor şi de Laurențiu Ţenţ – Director Executiv Adjunct al Direcției Stabiliri și Plăți Prestații, cu atribuții de Director Executiv asupra activităților de stabilire și plată a prestațiilor.

Ce se arată în documentul care prezintă deficienţele constatate şi recomandările făcute către cei responsabili la instituţia în a cărei conducere se afla şi actualul şef al Casei Naţionale de Pensii, aflaţi aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel