EXCLUSIV  Scandalul cireșelor cu pesticide. Șef DSVSA: Recomandare hilară

Scandalul cireșelor cu pesticide se pare că ascunde un lanț de greșeli necunoscute publicului. Directorul DSVSA, Ovidiu Zvorișteanu, a dezvăluit, la "Jungla Urbană" de la DCNews, toate detaliile care au condus la recomandarea de a nu se consuma coaja fructelor.  

Ovidiu Zvorișteanu, directorul DSVSA București, a făcut lumină în cazul cireșelor cu pesticide pentru care exista o recomandare la raft ce a scandalizat întreaga țară: "Coaja nu se recomandă pentru consum". Acest anunț, care a dus la o întreagă anchetă a autorităților, se pare că a fost produsul unei erori făcute de un angajat al hipermarketului. "O greșeală de tipărire a recomandărilor a societății care le expunea pentru comercializare. Probabil un angajat neglijent a transferat recomandările pentru portocale sau pentru citrice, unde nimeni nu prea mănânca coaja și acelea puteau fi tratate cu cele două pesticide și a transferat informația respectivă pe eticheta de cireșe. A apărut problema la raft într-un hipermarket, nu este cazul să îi spun numele. Un consumator a făcut o poză, a transmis-o colegilor de la OPC. OPC are ca atribuții etichetarea. Colegii de la OPC au ieșit undeva în mass-media. Mie mi s-a părut hilară recomandarea să arunc coaja la cireașă", a declarat directorul DSVSA București.

(w670)

Răsturnare de situație la analize

 În urma anunțului, DSVSA a început cercetările pentru a descoperi dacă cele două pesticide se regăsesc în cireșe, însă au găsit altceva la fel de grav. "Ne-am autosesizat, am trimis echipe, s-a făcut prelevare de probe, am intrat în laborator, iar rezultatul de laborator a fost negativ pentru cele două pesticide incriminate. Numai că, din cele 160 de pesticide pe care noi le determinăm în laborator, a apărut un alt pesticid, unul nou. Deci aveau o problemă. S-a demarat procedura de retragere de la comercializare și distrugere", a declarat Ovidiu Zvorișteanu la Jungla Urbană, realizată de Liviu Harbuz, de la DcNews.

 Vezi și: Ovidiu Zvorișteanu, director DSVSA București, la ”Jungla Urbană”, cu Liviu Harbuz

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel