Scandalul cărnii stricate continuă. Ce spun jurații de la Masterchef

De câteva zile încoace, auzim la știri că în mai multe magazine din țara noastră se poate găsi carne alterată.

Peste 100 de percheziţii au avut loc, miercuri, la persoane suspecte de evaziune fiscală cu carne. Carnea alterată era importată din Uniunea Europeană şi apoi vândută în magazinele mari din România sau era procesată şi comercializată în fast-food-uri.

Cei trei jurați de la Masterchef ne învață ce trebuie să facem pentru a evita alterarea cărnii

Chef Cătălin a dat câteva sfaturi cu privire la felul în care trebuie păstrată carne de porc sau cea de pui: "În primul rând, carnea pe care o cumpărăm gata înghețată trebuie pusă cât mai repede la congelator. Nu sunt de acord sub nicio formă ca puiul sau halca de porc să se dezghețe și apoi să fie recongelate. În momentul în care carnea stă la temperaturi ridicate, ea dezvoltă microbi, iar dacă o pun la congelator nu mai rezistă mult. Și pot apărea acele toxiinfecții alimentare, pe care nu și le dorește nimeni", spune Chef Catalin.

În plus, chef Florin a vorbit și despre timpul cât ar trebui să stea carnea la frigider.

"Depinde, în funcție de tipul de carne. Peștele, viscerele: ficățeii, pipotele, să fie ținute maxim o lună și jumătate. Puiul, maxim trei luni, iar cărnurile mai grase, cum sunt porcul și vita, maxim șase luni. Carnea tocată are o durată foarte scurtă, pentru că suprafața de contact cu aerul este mare, nu aș păstra mai mult de o lună, o lună și jumatate", spune chef Florin.

Chef Sorin a explicat și cum ar trebui să congelăm carnea proaspătă.

"În primul rând, tai carnea în bucăți mai mici, pentru că atunci când vreau să o gătesc să decongelez exact cât îmi trebuie. Iar inainte de a băga la rece carnea, o spăl ca să formeze deasupra un strat de gheață care să o protejeze. Iar carnea trebuie bine înfoliată, în așa fel încât să acopere toată suprafața cărnii, să nu aibă nicio porțiune contact cu aerul. Și ar fi bine să nu deschidem ușa congelatorului 2-3 zile ca să apuce să se congeleze", spune Chef Sorin, arată Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel