Scandalul cărnii de cal: Spanghero reprimește autorizația sanitară

carne-de-cal
carne-de-cal

Fabrica franceză Spanghero îşi va reprimi autorizaţia sanitară pentru activitatea de producţie de carne tocată, cârnaţi şi semipreparate, a anunţat luni ministrul francez pentru Agricultură, Stéphane Le Foll. Astfel, firma găsită vinovată pentru înlocuirea cărnii de cal cu cea de vită, cea care a acuzat că din România a primit carnea care a făcut zarvă în întreaga Europă, este liberă să producă. Spanghero nu poate doar să-și reia activitatea de depozitare a materiilor prime congelate.

"În acest stadiu, 80 la sută din stocurile de carne au fost verificate, iar activitatea continuă pentru restul de 20 la sută. Raportul de anchetă complet şi definitiv va fi oferit vineri", a declarat Foll. El a asigurat că dispune în acest stadiu de "suficiente elemente" pentru restabilirea parţială a autorizaţiei companiei.

"Vă imaginaţi că aş fi autorizat o astfel de companie dacă aş fi avut cel mai mic dubiu?", a insistat el.

Acest anunţ a fost făcut în timp ce Foll şi alţi doi miniştri s-au întâlnit în cursul după-amiezii cu reprezentanţii celor aproximativ 300 de angajaţi ai Spanghero, care se află de vineri în şomaj tehnic, scrie Mediafax.

Compania Spanghero, cu sediul în sudul Franței, este acuzată de "înşelătorie economică" în scandalul european privind carnea de cal găsită în produse semipreparate care ar fi trebuit să conţină vită. Compania ştia că revinde carne de cal drept vită pentru că a ajuns cu eticheta vamală corespunzătoare, au apreciat autorităţile franceze care i-au retras autorizaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel